Lördagen den 13 juli arrangerade SOKU-Sverige en sommaraktivitet för alla sina kyrkoföreningar runt om i landet. Syftet med denna dag var dels att SOKU´s föreningar skulle träffas och umgås tillsammans under en dag, och dels att lära känna andra syrianska ungdomar. Aktiviteterna ägde rum på ”Eggeby Gård” som ligger väster om Stockholm. Vi var ca 80 ungdomar som närvarade från Tensta, Norsborg, Södertälje, Örebro, Linköping, Skövde och Hallonbergen.

Det var en vacker och solig sommardag som började med en gemensam frukost ute i det gröna runt 11:00-tiden. Efter frukosten, hälsade SOKU-Sveriges nya ordförande, Edwart Oguz, alla välkomna. Sedan var det dags för den första aktiviteten som var brännboll. Det blev snabbt en härlig stämning och bra sammanhållning bland ungdomarna och alla såg ut att ha roligt. I fortsättning på aktiviteterna var det dags för barndomsfavoriten ”äpplet”. Deltagarna delades in i fyra lag och fick möta varandra.

Efter några timmars fysiska aktiviteter började det kurra i magarna och då serverades lunchen som bestod av kebabgryta med ris. Under lunchen genomsyrades atmosfären av skoj, skämt och härliga skratt.

Det tog inte slut här utan detta var bara början på en minnesvärd dag. Efter lunchen var det dags för fria aktiviteter, vilket innebar att man kunde välja mellan att spela kubb, fotboll eller bara sitta och umgås och lära känna varandra.

När klockan började närma sig 18:00 började ungdomarna bli trötta efter en hård och kämpig dag och kunde ta det lugnt ett tag medan andra gjorde sig i ordning inför kvällen. Under kvällen ordnades en mindre fest där sångaren Anis Efrem och Tony Danho sjöng och spelade. Till den härliga musiken dansade och shakade ungdomarna för fullt på dansgolvet. Blev man hungrig, var det bara att hugga in på hamburgare eller korv som grillades av duktiga grabbar utanför. Vid midnatt var det dags att avsluta kvällen, detta med tanke på att det fanns ungdomar som hade en lång resväg hem.

SOKU-Sverige riktar ett stort tack till alla deltagare och alla som hjälpte till under denna dag. Vi ser fram emot att träffa alla igen på nästa aktivitet. Tack alla för en spännande och lyckad dag!

/Varma hälsningar SOKU-Sverige Styrelsen

Elisabet Aktas och Susanne Ayoub