Den 8 september var det dags för en utflykt för Västerås ungdomar. De skulle besöka ungdomarna i Norsborg och umgås med dem under en heldag för att ha kul och lära känna varandra. Kl. 11.30 denna varma sensommardag anlände bussen från Västerås, fylld med 35 ungdomar till Botkyrka Folkhögskola där frukosten stod och väntade.

Efter den gemensamma frukosten följt av en introduktion om hur dagens program skulle se ut började även ungdomarna från Norsborg att droppa in. Tillsammans promenerade vi till den nya S: t Petrus & Paulus kyrkan som håller på att byggas. Där fick vi en kort rundvisning och lite historia om kyrkan, som ligger alldeles intill Botkyrka Folkhögskola.

Trots att det var september, bjöd dagen på strålande sol. Vi begav oss till det gröna gräset där alla först fick presentera sig. Därefter presenterade respektive ordföranden sin ungdomsstyrelse och berättade om vilka olika aktiviteter och föreläsningar man anordnar i de olika städerna.

Nästa punkt på programmet var brännboll. ”Finklädda” intog de gräsplanen och gjorde en stark insats, trots högklackade skor som många av tjejerna hade. De som dock inte deltog var istället åskådare eller hejaklack. Matchen spelades mellan Västerås och Norsborg. Efter mycket svett och tårar tog Norsborg till slut hem segern.

Trötta och utmattade efter matchen vandrade vi tillbaka till skolan där det nu var dags för en utmanande frågesport. Den ena delen av frågesporten bestod av religionsfrågor i olika nivåer och den andra delen av vanliga allmänbildningsfrågor. (Bild på vinnande laget).

Efter lunchen hade vi nått den sista timmen på dagens program, vilket var en ”trivseltimma”. De runda borden pryddes av snacks och dricka och alla satt och umgicks och pratade med varandra. Det spelades levande pianomusik som efter ett tag byttes ut mot syriansk dansmusik då folk började dansa och slog klackarna i golvet.

Tiden hade runnit iväg och klockan hade nu redan blivit 18.00. Det var dags för Västeråsbussen att åka vidare till Heron City för att avsluta kvällen där med fria aktiviteter.

Jag hoppas att alla hade en trevlig dag och lyckades knyta nya kontakter. Förhoppningsvis får vi se er alla igen vid invigningen av den nya S: t Petrus & Paulus kyrkan om ett par månader.

Tack för en lyckad dag!

Med vänlig hälsning
SOKU Botkyrka

SOKU Botkyrka