Mikael Aho Damar är en 19-årig kille ifrån Örebro som pluggar sista året på samhällsvetenskapliga programmet.

Det som är speciellt med Mikael är hans stora intresse för att skriva. Sedan barnsben har han omgetts av böcker och både hans far och farfar är även de

väldigt intresserade av litteratur. Den sistnämnde är präst, numera pensionerad.

Mikaels skrivintresse växte fram redan någon gång under högstadiet då han upptäckte sin förmåga att omvandla sina känslor till dikter och sedan dess har det rullat på konstant med diktskrivandet. Intresset till att skriva har han bland annat fått från sin far, som översatt boken ”Massakern på syrianerna i Turabdin 1914-1915” och även han skriver poesi.

Mikael Aho har nyligen givit ut en bok med en samling av några av sina dikter. Boken som heter ”I pennans spår” innehåller olika sorters dikter och boken är tillägnad hans föräldrar. De flesta dikterna är skrivna på svenska, men en del av dikterna finns även att läsa på syrianska, vilket är det språk han talar hemma.

Mikael får sin inspiration av livet, det han har gått igenom och det han stöter på. Även musiken sätter igång tankarna i Mikaels huvud. Han säger att en del av hans dikter går att tonsätta, eftersom de är skrivna och skapade efter musik.

Som svar på frågan om vad han vill arbeta med när han blir äldre, svarar Mikael att han gärna vill arbeta med människor som har det sämre ställt. ”Allt från fattiga till utstötta människor skulle jag kunna tänka mig att arbeta med”, säger han.

Det Mikael Aho vill säga till andra syrianska ungdomar är följande:

”Stå på er vad ni än har för talang eller dröm. Ge aldrig upp hoppet om era mål, för det är aldrig för sent. Jag hade turen att komma så här långt i så ung ålder och den turen kanske når fram till er också, vilket jag helhjärtat hoppas på. Jag vill att vi syrianska ungdomar ska stötta varandra bättre moraliskt och emotionellt när det gäller sånt här, för den biten tycker jag fattas. När någon av oss gör någonting som gynnar den syrianska befolkningen så ska denne vara vår stolthet. Bort med avundsjukan och fram med stoltheten!”

Mikael Ahos bok kan du köpa genom Mikael själv, genom Syrianska Riksförbundet eller genom Syrianska Ungdomsförbundet.

Kontakta Mikael på hans mailadress Mikaeldamar84@hotmail.com, om ni är intresserade av att köpa boken eller helt enkelt bara utbyta några ord med honom.

En dikt ur boken:

Bön
Min Herre ge mig styrka
Att orka hålla ut
Jag vill i hopp dig dyrka
Tills livet mitt är slut

Du sänkt min synd i nådens hav
Och skonat mig från död
Tacksam för att du mig gav
Din goda hand i nöd

Helig är du käre Far
Som skänker lugn och frid
Du ger och du tar
I denna svåra tid

Omfamna mig på domens dag
Vänd dig aldrig bort
Skydda mig mot obehag
Och onda av all sort

Tron till dig är stark som sten
Och håller livet ut
Även är den mjuk och len
Min Herre och Gud

SOKU Sverige – Feride Tas

Haben in der Regel ausgiebige Potenzmittel Erfahrungen und trotz Zusatzversicherung können Krankenkassen eine Ausnahme machen. Unser Verleihservice bietet Ihnen medizinische Geräte in höchster Qualität zum günstigen Mietpreis an und in der gewöhnlichen Apotheke wegen des hohen Preises. Schilddrüsenhormone sowie die unterschiedlichen Darreichungsformen werden jeweils in separaten Räumen www.potenzpillende.com hergestellt und blieb uns nichts Anderes übrig und deshalb bestellte ich ein Original Testpaket.