Under den svenska långfredagen då alla ungdomar är lediga från skolan passade vi på att ordna en föreningsträff mellan SOKU Örebro och SOKU Botkyrka. Föreningsträffen ägde rum i St Petrus & Paulus kyrka i Norsborg dit ca 25 ungdomar från Örebro hade anlänt på fredagsmorgonen. Där välkomnades ungdomarna med en fastefrukost

eftersom det var fastetider och sedan välkomnades ungdomarna av kyrkans präst, Fader Khoury Shabo som höll en kort föreläsning om profeterna Petrus och Paulus.

Tillsammans med ungdomarna från Norsborg var vi ett 60 tal ungdomar som efter föreläsningen diskuterade många olika frågor på ett annorlunda sätt. Frågor som diskuterades hett var äktenskapet och det syrianska språket, men även frågor om manligt och kvinnligt och andra jämställdhetsfrågor m.m. togs upp.

Till lunch bjöds det på fisk med potatis till alla deltagare och som avslutning för dagen lekte vi charader där vissa av Örebro tjejerna hade ett mycket bra kroppsspråk, men trots det inte lyckades få lagkamraterna att gissa rätt. Efter det blev det lite musik och dans innan kvällen avslutades på Heron City.

Dagen var mycket lyckad och ungdomarna hade det trevligt tillsammans. SOKU Botkyrka tackar alla som deltog och hoppas att de hade en trevlig dag och har lärt känna nya människor och knutit nya kontakter.

Fler foton från dagen finns på http://www.hallundanorsborg.nu/foreningar/soku

Med vänlig hälsning,
SOKU Botkyrka

SOKU Botkyrka