Den 31 maj en tidig lördag morgon släpar sig Örebros syrianska ungdomar upp ur sina sängar för att åka till Göteborg. Klockan är 6.20, bussen och två tjejer står på kyrkans parkering och inväntar resstarten.

Klockan 6.30 har bara ett par punkliga ungdomar hittat till kyrkan. Klockan smyger sakta förbi för dem som väntar på resten av gänget och 6.50 är alla anmälda på plats och vi kan starta.

Halvvägs, i Götene, tog vi ett kort stopp för att sträcka på benen och köpa godis, dricka och tidningar.

Väl framme i Göteborg då klocka är halv elva åker vi direkt till St. Johannes kyrkan för att besöka kyrkan och deras ungdomar. Vi gick runt och beundrade den vackra kyrkan och ordföranden berättade lite kort om kyrkans historia och SOKU Göteborgs arbete. Sedan tog vi en snabb titt in i lokalen innan det bar av till karnevalen.

Karnevalen ägde rum i Hammarkullen. Paraden var rätt så häftig med alla annorlunda kostymer. Det jobbiga var bara att det var hur mycket folk som helst och alla möjliga typer av människor. Svenska, afrikaner, chilenare, syrianer, turkar, muslimer, familjer med barn, singlar, tonåringar och gamlingar

Ett par timmar efter allt trängsel knagglade vi vidare till Liseberg. Där var det kul! Det fanns hur mycket attraktioner som helst som man kunde åka. Både för barn (för de ungdomar som är lite fegare) och för de som vågar. Nästan alla vann något som de fick med sig som minne hem. Halv tio var det dags att bege sig hemåt till lille Öret.

Alla deltagare hade kul. Tack Göteborg för att Ni tog emot oss och tack all deltagare för att ni gjorde dagen rolig!

SOKU Örebro