Fredagen den 7/11 anlände 13 Talmide medlemmar till stiftsgården Stjärnholm i Nyköping. Syftet med denna helg var dels att vi skulle bekanta oss mer med varandra och även att stärka den andliga friden i oss. Med Guds hjälp kunde vi tillsammans genomföra ett intensivt arbete med mycket gott resultat.

Efter en rundvandring kring stiftsgården och indelningen av rummen, hade vi ett möte angående planeringen för de kommande dagarna.

Senare mot kvällen avslutades dagen med en kort kvällsbön.

Morgonen därpå inledde vi dagen med att projektledare Milad Issa hade en föreläsning (kommer kunna läsas under länken föreläsning). Efter detta delades vi in i olika arbetsgrupper, där varje grupp fick välja ett ämne som man ville fördjupa sig i. Sedan var det dags att äta lunch, när vi ätit oss mätta av den goda maten fortsatte vi arbetet i dem olika grupperna. Framåt eftermiddagen fick vi även besök från vår kontaktperson inom SOKU-Sverige, Edward Malki. Han informerade om SOKU;s nuvarande arbete samt tog del utav vårt och våra planer för framtiden inom projektet. På kvällen fick vi även se filmen The Mission som berörde oss alla med det fina budskapet i filmen (läs mer under länken bok tips). Även denna dag avslutade vi med bön och lovsånger i det vackra kapellet.

Söndag morgon började med en rejäl frukost, vilket gav oss nödvändig energi för att fortsätta vårt arbete. Kort därefter firade vi ”söndagsmorgonbön” tillsammans i kärlek och gemenskap. När vi var klara satte vi oss ner och skrev en utvärdering av helgen och en hel del annat som vi så småningom kommer presentera på hemsidan.

Avslutningsvis åt vi en sista måltid gemensamt och sedan var det dags att packa ihop våra grejer för att förbereda oss för hemfärden.

Vi tackar Gud för att vi fick chansen att tillbringa denna tid ihop, enade i Kristus. Dessutom skulle vi vilja tacka ALLA närvarande på lägret för en trevlig helg och även för det fina arbetet som vi har åstadkommit i gruppen!

Gud välsigne er

Religionsutskottet, Talmide