Talmide är ett religionsutskott inom SOKU-Sverige som startades i slutet av år 2002. Syftet med Talmide är att väcka oss ur vår dvala och lära ut hur vi blir bättre kristna människor. Många syrianska ungdomar är svaga i tron och saknar grundläggande kunskap i den syrisk ortodoxa religionen.

Talmide fungerar som en plats där du kan söka andlig ro, utbilda dig i vår tro, ställa frågor, meditera m.m. Detta kan du bland annat göra genom att gå in på Talmides fina sidor på webben. Dem kommer du åt genom att klicka på Jesusbilden till höger på SOKU-Sveriges hemsida: www.soku.org

Talmide arbetar med olika delar inom religionen och i början av
sommaren år 2004 är ett mål att arrangera en stor teaterföreställning. Det intressanta temat på teatern kommer att vara Mor Abraham.

Mor Abraham kom från en rik familj med starkt troende föräldrarna och blev uppfostrad på så vis. Mor Abraham var en gudfruktig man. Namnet Abraham av Kaidon fick han efter att han omvänt hela byn Kaidon (Turkiet) till Kristendom.

Abraham var en mycket duktig elev i skolan och det var också där han började fördjupa sig i den heliga Skriften. Han bad och fastade regelbundet och levde enligt Guds vilja. Abraham blev bortgift mot hans vilja av sina föräldrar. Sju dagar efter giftermålet flydde han från sin maka till en grotta inte långt därifrån och den blev sedan hans cellula (bönerum).

För att teatern om Mor Abraham ska bli möjlig, behöver vi hjälp av personer som är intresserade av att delta i denna föreställning. De enda krav vi har för att du ska kunna vara med, är att du är mellan åldern 18-30, medlem i någon av SOKU-Sveriges lokala föreningar och har ett stort intresse för detta.

Är du en av dem intresserade? Då vill vi att du skriver ett mail till:
talmide@hotmail.com och berättar lite kort om vem du är och vad du sysslar med. Vi kommer sedan att kontakta dig för ytterligare information.

Detta är ett perfekt tillfälle att uppleva något nytt och lärorik, samtidigt som du kommer att lära känna nya människor och garanterat ha kul!

Mvh,
Religionsutskottet – Talmide

Religionsutskottet – Talmide