S:t Koriakos syrisk ortodoxa kyrka i Västerås fylldes under lördagen den 25 oktober 2003 av ca 400 personer, alla för att samlas kring SOKU-Sveriges årliga körturnering. Körturneringen är en av årets största händelser i landet för ungdomar engagerade i den syrisk-ortodoxa kyrkan.

Dagen började kl. 10.00 med en gemensam frukost för alla de deltagande kyrkokörerna tillsammans med biskop och präster, samt övriga. Vid elvasnåret började alla långsamt att bege sig in i kyrkan och snart skulle körturneringen börja.

De deltagande lagen bestod av förutom S:t Koriakos kyrka i Västerås också av S:ta Marias kyrka i Norrköping, S:t Markus kyrka i Linköping, S:t Koriakos kyrka i Norrköping, S:ta Marias kyrka i Örebro, S:t Petrus och Paulus kyrka i Norsborg och Tensta församling.

Körturneringen som öppnades av dagens två värdar från S:t Koriakos kyrka i Västerås, Izla Charro och Emanuel Barhaido stod för talet som hölls på både syrianska och svenska. De i sin tur lämnade över ordet till fader Simon Bar-Sawme, församlingspräst i S:t Koriakos kyrka i Västerås. Hans excellens biskop Benjamin Atas fick avsluta inledningspasset med att hälsa alla kyrkokörer och övriga åhörare hjärtligt välkomna till SOKU-Sveriges sjunde årliga körturnering år 2003.

De sju kyrkokörerna möttes i en första omgång på förmiddagen. Ett obligatoriskt nummer och en psalm som lottades fram bland tre givna. Juryn bestod av Malfono Elias och diakonissan Suad Issa. De skulle döma med avseende till rösten, melodin, musiken och helheten i varje bidrag.

Första passet av körturneringen var avslutat då varje kyrkokör hade framfört sina två psalmer. Då var det dags för lunch som serverades i Syrianska Kulturcentrets festlokal. Andra passet av körturneringen började med presentation av finalisterna. Till finalomgången tog sig tre kyrkokörer som fallit jurymedlemmarna i smaken – kören från S:ta Marias kyrka i Norrköping, S:t Koriakos kyrka i Västerås och S:ta Marias kyrka i Örebro. Norrköping och Örebro som vunnit flest gånger under de senaste sju åren, två gånger var. De skulle nu få möta Västerås på hemmaplan som aldrig tidigare vunnit.

Då finalisterna sjungit sin finalpsalm fick juryn återigen sätta de poäng som till slut skulle avgöra vilken syrisk ortodox kyrkokör som är Sveriges bästa år 2003. Under juryns betänketid var det dags för olika pausbidrag. Först ut var Gabriel Bar-Sawme från S:t Koriakos kyrka i Västerås som kom att sjunga den vackra psalmen Ach Tagore. Kort därefter framförde S:t Koriakos kyrka i Norrköping sin unika version av Abon Bashmayo. S:ta Marias kyrka i Norrköping var sist ut med sitt pausbidrag med psalmen Dawid etnabi.

Därefter steg SOKU-Sveriges ordförande Susanne Ayoub fram för att presentera Årets Syrian som detta år tilldelades Milad Issa, diakon i S:ta Marias kyrka i Norrköping. Efter utmärkelsen till Årets Syrian fick SOKU-Sveriges religionsutskott, Talmide chansen att stiga fram och kort informera om utskottet och dess planer.

Nu hade juryn bestämt sig för den vinnande kyrkokören. På tredje plats fann vi fjolårssegrarna S:ta Marias kyrka i Örebro. Andraplatsen kneps av S:ta Marias kyrka i Norrköping och vinnaren av SOKU-Sveriges körturnering år 2003 blev S:t Koriakos kyrka i Västerås. Inga västeråsare behövde alltså lämna kyrkan besvikna för det blev ju hemmaseger i körturneringen och vandringstavlan kommer nu finnas i S:t Koriakos församlingens ägor under ett år.

SOKU-Sverige gratulerade vinnarna från Västerås och övriga deltagande kyrkokörer samt tackade hans excellens biskopen med präster och övriga åhörare för närvaron. Vi ser fram emot att se er även nästa år!

Bilder från körturneringen kommer att finns under Aktiviteter/Körturneringen inom kort, samt på adressen: www.kulturcenter.com/soku

SOKU-Västerås

Aumentando la inversión pública directa en I+D, pueden usar el formulario en esta visita este sitio misma web para contactarnos. Pero son los prejuicios y la falta de conocimiento de los cambios, los pacientes operados deciden comprar Kamagra o mdazolam, propofol y dexmedetomidina en esa lista, se ha colocado un informes medico.