Vill du vara med i en spännande teater?

I teater är var och en av oss en viktig del av en större helhet. Jag betyder något, min röst räknas, men inte ensam. Ensamma är vi ofta svaga och kan inte alltid åstadkomma så stora saker, men när vi förenas kan vi göra lysande ting som för oss vidare. Vi är beroende av varandra. Det är därför du nu måste ta ställning för att vi ska kunna genomföra denna teater.

Vi är ”slavar” under våra almanackor. Vi lever i en stressig värld, där dagarna är fulltecknade. Vi har knappt tid för varandra, och ännu svårare kan det vara att få tid över för de eviga frågorna. Men är det egentligen meningen att vi ska ha så här bråttom? Att tron ska få utgöra en så liten del av vårt liv?

Vi vill ge dig en chans att på ett annorlunda sätt få lära känna en av vår kyrkas många helgon genom en oförglömlig TEATERPJÄS. Har du intresse för teater? Då kan du vara med i teatern och därmed bli delaktig i ett historiskt minne för framtiden. Vi har plats för ytterligare 15 skådespelare. Det är just DIG vi behöver. Teaterföreställningen utspelar sig på svenska.

Vad handlar teatern om?

Teatern om Abrahams (Mor Abrohoms) liv är en historia om framförallt kärleken till Gud, där intriger såsom arrangerat äktenskap, flykt och den obevekliga lusten – synd kommer in i bilden, berättad av Abraham och hans brorsdotter Mariam. Abraham är en kraftfull man som kämpat sig upp till det andliga livet men vars svaga punkt är kärleken till brorsdottern och oroligheten att något ont ska drabba henne.

En dag avlider Abrahams bror och dottern Mariam som bara är 7 år förs då bort till hennes farbror Mor Abraham som då blir hennes ”andlige vägledare”. Senare bygger han en cellula (bönerum) till henne intill hans eget bönerum. Han gjorde också ett hål som gick mellan de två rummen i vilket han lärde henne psalmer, undervisade i heliga Bibeln och även gav Mariam andlig vägledning. Flickan deltog i hans morgon- och kvällsböner varje dag i 20 års tid.

En dag frestade djävulen Mariam vilket ledde till att hon hamnade i synd med en man. Men inte nog med det – djävulen släckte även hennes hopp om att kunna få förlåtelse för synden hon begått. Hon kände skam över det hon gjort och flydde för att komma bort från hennes farbror som var helt ovetande om det hela. Det är här som den spännande fortsättningen börjar, vi får nämligen veta hur Mor Abrohom gick till väga för att få tillbaks hans älskade brorsdotter.

Låter det hela intressant, är du intresserad av att hjälpa oss med denna teaterpjäs eller har du frågor om teatern? Kontakta då oss snarast genom att skicka ett mail till talmide@hotmail.com

Med vänliga hälsningar
SOKU-Sveriges religionsutskott Talmide.

SOKU-Sveriges religionsutskott Talmide