Den 18 december förra året offentliggjorde kristdemokraternas partistyrelse sitt förslag till valsedel till EU-parlamentet. Med på listan fanns Kristdemokraternas gruppledare i Södertälje och f d Syrianska Riksförbundets ordförande Robert Halef med på elfte plats.

– Det är väldigt roligt att få hamna på en valsedel till EU-parlamentet. Det är en viktig uppgift som självklart också förpliktigar, kommenterade Robert Halef den offentliga listan.
Robert Halef har fått en raketartad karriär inom politiken. Det var vid valet 2002 som han kryssades in till Södertälje kommunfullmäktige för kristdemokraterna för att något år senare väljas till gruppledare för den Kristdemokratiska gruppen i staden. Nu två år efter sin politikerdebut är han med på listan till EU-parlamentet.

Valet till Europa parlamentet äger rum den 13 juni och eftersom det enbart finns en lista som gäller för hela riket, vilket innebär att alla röstberättigade kan rösta på Robert Halef oavsett var i Sverige de bor, så har Robert hela Sverige som kampanjarena. Det har inneburit, än så länge, att Robert Halef startat sin valkampanj med besök i Örebro, Skövde, Göteborg, Jönköping, Enköping, Linköping och Stockholmsområdena. Flera städer är att vänta besök från en energisk Robert Halef. Lägg till detta alla debatter, intervjuer, partimöten och övriga politikerverksamheten som också måste ha sin gång.
– Det är jobbigt och tajt men samtidigt roligt och givande säger Robert. Bemötandet hos syrianerna har varit väldigt positivt, både bland ungdomar och äldre, säger han och fortsätter, många känner stolthet över att en av deras egna kommit så långt i politiken.
Roberts motto är: Hellre delaktighet än utanförskap.
Hans budskap i korthet är att han vill arbeta för en ren miljö och emot internationell brottslighet och för våra barns trygghet.

Robert är född i Midyat, Turkiet och uppväxt i Sverige och har, tack vare sitt engagemang i de syrianska organisationerna, ett stort kontaktnät med människor över hela världen.
Robert säger att för honom är det självklart att samarbeta över nationsgränser, och förr oss som bor i Europa är EU ett bra sätt att hantera frågor som rör många människor.
De främsta frågor som Robert för fram i sin kampanj är att EU är trygghet och solidaritet samt att det går att förbättra framtiden för våra barn, men bara om man jobbar för det tillsammans.
Självklart är även syrianska minoritetsfrågor viktiga för mig att företräda, med en syrian i EU-parlamentet behöver vi inte irra omkring med våra frågor, utan vi kan direkt lyfta fram dem, säger Robert.

Robert Halefs valkampanj fortsätter med stadsbesök, resor, debattinlägg, torgmöten, intervjuer och sändelser. All tid går åt politiken och valkampanjen. Han gör sitt! Valet den 13 juni är ditt!

FAKTA
Namn Robert Halef
Född 1964
Bor Södertälje
Familj Gift och har tre barn
Utbildning Tandtekniker
Viktiga frågor i EU Trygghet
Miljö
Internationell brottslighet
Politisk bakgrund Kommunstyrelsen
Kommunfullmäktig
Förhandlinsutskottet
Trafikstrategiska beredningen
Hjärtefrågor Syrianska minoritetsfrågor
Hemsida http://www.kristdemokraterna.se/roberthalef

Listan består av 27 namn och Robert Halef finns på plats nummer 11.

1. Anders Wijkman, europaparlamentariker, 59 år, Stockholm
2. Helena Halldorf Romero, kanslichef, 30 år, Stockholm
3. Lennart Sacredeus, europaparlamentariker, 46 år, Mora
4. Desiree Pethrus Engström, socionom, 44 år, Stockholm
5. Holger Gustafsson, riksdagsledamot, 57 år, Götene
6. Lisbeth Rydefjärd, landstingsråd, 57 år, Jönköping
7. Jakob Forssmed, förbundsordförande KDU, 29 år, Stockholm
8. Annelie Enochson, riksdagsledamot, 50 år, Göteborg
9. Aldo Iskra, teaterregissör, 46 år, Malmö
10. Gunilla Tjernberg, riksdagsledamot, 53 år, Umeå
11. Robert Halef, egen företagare, 39 år, Södertälje
12. Magda Ayoub, riksdagsledamot, 50 år, Upplands Väsby
13. Erik Olof Backlund, professor emeritus, 72 år, Linköping
14. Monica Bengtsson, ombudsman, 47 år, Kalmar
15. Erik Slottner, politisk sakkunnig , 23 år, Linköping

Bahro Suryoyo