Dagen började med att ungdomar ifrån SOKU-Sveriges lokalföreningar samlades i Z-parken i Motala vid ca 11. 00. Ca 170 personer hade tagit sig hit från 10 olika SOKU-föreningar. De hälsades välkomna av SOKU-Sveriges ordförande Gunilla Togan samt SOKU-Motala. Efter en gemensam bön med Khouri-episkopos Fader Süleyman Wannes serverades frukosten.

Med mätta och belåtna magar var det sedan dags för en föreläsning av Abona. Han berättade om bikten och nattvarden och sedan fanns det tid för frågor och diskussioner.

Dagen fortsatte sedan med att ungdomarna blev uppdelade i olika lag, mixade från olika städer och sedan satte 8-kampen igång.

8-kampen bestod av följande grenar: irländsk julafton, mandilo, repknuten, cykeln, bollen i röret, fötterna, labyrinten, boll i hink och alla grenarna blev väldigt lyckade eftersom alla var glada och ambitiösa. Grenarna var utformade på ett sätt som visar hur man jobbar i en grupp tillsammans samtidigt som det var roliga och spännande. Tillsammans hade vi en mycket bra dag ute i det gröna i Folkets Park och vädret hade vi verkligen tur med. Det var sol under den största delen av tiden, trots att några regnskurar smög sig fram en kort stund.

Till Folkets Park hade också Motala tidningen tagit sig och de skrev en liten artikel om SOKU och intervjuade ordföranden i SOKU-Sverige och i SOKU-Motala. Mer information om artikeln kan ni läsa på följande länk: http://www.motalatidning.se/arkiv/arkivartikel.asp?id=35097

Efter 8-kampen fick de som ville, gå på tipspromenad. Frågorna var uppsatta längs Varamon stranden som är Nordens största insjöbad. Stranden är väldigt känd och den får årligen många besök från utlandet. Frågorna i tipspromenaden innehöll 10 religiösa frågor och de som hade flest poäng fick ett varsitt pris som bestod av böcker, cd-skiva samt en S:t Abraham T-shirt. Vinnarna för tipspromenaden blev Sami Coskun, Josef Togan och Emanuel Tas.

När klockan slagit 17.00 var det äntligen dags för middag som serverades inne i lokalen som hade möblerats om efter förmiddagens föreläsning och blivit en mysig middagslokal.

Efter middagen var det dags för diskussionsfrågorna, där vi blev indelade i tre grupper. Diskussionerna handlade om kyrkan, skilsmässor, homosexualitet m.m. Det var väldigt intressant att få lyssna på allas starka åsikter och tankar. Diskussionerna höll på ett bra tag eftersom alla ville säga sitt och vara med i diskussionerna. Det märktes att dessa diskussioner verkligen behövs ta upp i dagens samhälle.

Medan grillningen av korv sattes igång av ansvariga, var det dags för de två lagen som kammat hem mest poäng under 8-kampen att mötas i finalgrenen som var dragkamp. Vinnarlagen blev till slut Motala Stars som bestod av personer från alla olika föreningar. Priset för bästa samarbete gick till Blandfärs, dock glömde vi utsäga detta pris. Vinnarlaget blev uppropade på scen där de fick ta emot en bok och en S:t Abraham T-shirt.

Den sista aktiviteten för dagen var mingelfesten, då vi grillade, dansade och hade trevligt. Medan vissa var ute och grillade marshmallows eller satt och pratade var andra på dansgolvet där det var full fart. Det var väldigt kul att få se så många syrianska ungdomar här i Motala, allting vart lyckat och gick som planerat. Det var tack vare alla snälla och trevliga människor, dagen blev så lyckad.

SOKU-Motala hoppas på att få göra flera stora aktiviteter i framtiden. Alla verkade ha kul och det glädjer oss mycket. Det gör också att man ser fram emot nästa projekt som SOKU-Sverige kommer att anordna.

Vi i SOKU-Motala vill tacka alla som har deltagit i sommaraktiviteten 2004 och hoppas på att få se er alla under nästa stora aktivitet som är S:t Abrahams teater den 4 september i Norrköping.

Bilder från dagen kan ni hitta under Aktiviteter/Sommaraktivitet

Mvh ordförande Mirna Dakermandji och styrelsen i SOKU-Motala.

SOKU-Motala