Schlomo, bröder och systrar i Jesus.

Vi samtliga fyra fd. ordföranden för Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund, SOKU, har nöjet att berätta om den fantastiska teaterföreställning vi fick förmånen att se i Norrköping lördagen den 4 september.

Föreställningen gick under namnet Mor Abrohom och kom till som ett projekt inom SOKU-Sveriges religionsutskott, Talmide.

Föreställningen var fylld av besökare från hela landet och vi fick som fd. ordföranden förmånen att bli inbjudna. Naturligtvis var flera av vår kyrkas företrädare, biskop och flertal präster på plats.

Föreställningen handlade om det heliga helgonet Mor Abrohom, hans liv och gärningar. Genomgående temat var naturligtvis kärlek, förlåtelse och tillgivenhet till Gud. Det vi alla bar med oss från föreställningen var innebörden av Guds förlåtelse. Vägen till Gud finns alltid där, alldeles oavsett – bara viljan till förbättring och bot finns.

Vi vill tacka skådespelarna som gjorde en enastående insats och agerade ytterst skickligt och trovärdigt med stor inlevelse. Vad som än var mer imponerande var att flera av deltagarna kom från flera olika orter och församlingar. Vi vill säga till er att ni är ett föredöme för syrianska ungdomar. Genom att välja Mor Abrohom´s liv som tema har ni hittat den Syrianska själen och med era ord och handling presenterat den på ett gripande sätt. Er starka tro, mod, och envishet har blomstrat i ett fantatiskt resultat. Vi vet hur mycket ni har kämpat ; Kom ihåg att vi alltid finns för er.

Som publik, gick vi genom våg efter våg av laddade känslor, höll andan, grät, blev arga och skrattade. Efteråt kände vi oss upprymda av Mor Abrohoms liv och verk.

Vi vill rikta ett stort tack till samtliga i föreställningen, till de som har gjort den möjlig och naturligtvis till SOKU-Sveriges styrelse och dess ordförande Gunilla Togan från Norrköping.

Med hopp om Guds välsignelse, och bästa lyckoönskningar till SOKU-Sverige i det fortsatta arbetet.

Maria Danho, ordförande 1996-1998
Simon Posluk, ordförande 1998-2001
Murat Posluk, ordförande 2001-2003
Susanne Ayoub, ordförande 2003-2004

———————————————————————–

(Några bilder från förberedelser och repetitionen av teatern kan ni se under Aktiviteter/Teater, fler bilder från teatern kommer inom kort.)

Filmen kommer inom kort och kan beställas från SOKU-kansliet. VHS kostar 100kr och DVD 120kr. För beställning, ring eller maila kansliet på soku-kansliet@telia.com.

SOKU-Sveriges f.d ordföranden