Namn: Paulus Marouki
Bor: Norsborg
Roll i teatern: St Abraham som gammal

– Hur kändes det att ha huvudrollen?
Jag vet att en teaterroll är mycket att ta ställning till på en gång men jag kastade mig inte in i teatern utan att tänka igenom det hela. Det var ett stort ansvar och jag har försökt göra mitt bästa.

– Vad tyckte du om teatern?
Det var en jättefin teater

– Vilket budskap gav den till åhörarna?
Jag hoppas att teatern gav en tankeställare till åhörarna. Budskapet i teatern om Mor Abrohoms liv var att visa att Gud är förlåtande och att det alltid finns en väg tillbaka till honom.

– Vad har du fått för respons?
Responsen vi allihop fick efter teatern, har varit fantastisk. Jag tackar Gud för teaterns framgång och önskar att våra ungdomar fortsätter att sprida glädje och framgång omkring sig.

_________________________________________________________________
Namn: Olof Issa
Bor: Norrköping
Roll i teatern: Besökaren i Syndens Hust

Kommentar om teatern:
Att vara med i Mor Abrohoms teater kändes mycket annorlunda eftersom det var en så stor teater, även om min roll var liten så kändes som om jag hade en stor roll. I början trodde jag faktiskt att min roll skulle bli misslyckad eftersom jag aldrig medverkat i en teater förut. Men med tiden blev allting mycket lättare och jag fick bättre självförtroende inför min roll. Den här teatern vill jag gärna göra om.
_________________________________________________________________

Namn: Demiana Issa
Bor: Norrköping
Roll i teatern: Bakom scen, klädansvarig

Kommentar om teatern:
Jag vill tacka vår Herre Jesus Kristus som närvarade under hela föreställningen. Utan hans hjälp hade vi inte kunnat genomföra denna fantastiska teater om Mor Abrohom. Jag är väldigt glad över att vi fick ut det viktigaste budskapet, att var och en av oss är unik i Guds ögon och om vi ångrar oss och ber om förlåtelse kommer Gud att förlåta oss, för att Gud är kärleken.

– Hur upplevde du din roll bakom scen?
Det fanns mycket jobb bakom scen men man kände sig ändå glad, eftersom det var härligt att jobba med alla dessa skådespelare och det kändes ännu bättre i slutet när vi fick se ett sånt fint resultat.
_________________________________________________________________

Namn: Meshlin Melki
Bor: Tumba
Roll i teatern: Bakom scen, sminkös

Kommentar om teatern:
Jag blev överlycklig över resultatet av vad vi alla åstadkom tillsammans. Gud hjälpte oss verkligen att slutföra teatern. Denna teater kom med många budskap och de budskap jag fick var att vi människor inte ska tänka på materiella saker, såsom pengar och andra ting. Och det var just det som Mor Abrohom gjorde. Han lämnade ett rikt liv full av lyx och en fin fru och valde att bo ensam i en grotta där han knappt fick mat.

Det andra budskapet jag fick ut var att Gud förlåter oss människor så länge vi ångrar våra synder av hela vårt hjärta. Och det var det Meryem fick, hon blev förlåten då hon ångrade sig. Det tredje budskapet jag fick ut var att vi människor ska kunna offra oss själva för de vi älskar. Det gjorde Mor Abrohom för att han gjorde allt för att få Meryem att återvända hem.

– Hur upplevde du din roll bakom scen?
Min roll som sminkös var både stressig och rolig. Det var många som skulle fixas, och man skulle hålla reda på sminkning, skäggmålning m.m. Men det roliga med detta var att det var första gången jag sminkade killar och de tyckte mer om att bli sminkade än tjejerna. Det var väldigt roligt att jobba med alla skådespelare.

(Detta är det första av tre reportage från teatern, uppdaterade bilder från teatern finns under Aktiviteter/Teater)

SOKU-Sveriges religionsutskott, Talmide