Namn: Fader Melke Mette Mourad, församlingspräst i St:a Marias kyrka i Norrköping.

Vad tyckte du om teaterpjäsen Mor Abrohoms teater den 4 september och vilket budskap gav den åhörarna?

Genom föreställningen så kändes det som om man befann sig på 300-talet, då Mor Abrohom levde. Allt kändes levande, som om man verkligen kunde bevittna händelsen med egna ögon. Teaterföreställningen hjälper oss att minnas våra heliga kyrkofäder, helgon och förfäder som led och dödades för evangeliets skull.

De dog för att rädda sig själva, men även för att rädda alla dem som skulle leva efter deras död. De gav hela sitt liv för att sprida Jesu kärlek och ända till sista andetaget så försvarade de kyrkans heliga tro.

När man lämnade teatern så kände man hur viktig förlåtelsen är i våra liv, det var ju förlåtelsen som gjorde att Meryem kunde fortsätta vandra på Herrens väg igen. Under föreställningen så grät vi, både av sorg och lycka. Vi sörjde Mor Abrohom när hans älskade brorsdotter fördes bort av synden in i dem ogudaktigas händer. Men vi fick även gråta av glädje senare när han till slut återfann sin älskade Meryem. Aldrig tidigare har jag bevittnat någon sådan föreställning, den var otrolig och min önskan är att liknande teaterföreställningar ska kunna framföras varje år.

Kyrkan har överlevt i 2000 år, detta för att det alltid har funnits människor som har valt att offra en hel del för sin kyrka. Vi är inte alls oroliga för kyrkans framtid när vi ser ungdomarna älska sin kyrka och arbeta frivilligt för dess välbevarande.

Jag vill tacka SOKU-Sverige, Milad Issa och alla andra som har lagt ner tid och möda för att göra denna teater möjlig. Må Herren välsigna Er!
___________________________________________

Publik
Namn: Maria Ergül
Stad: Västerås

Vad tyckte du om teatern?

Jag tyckte att teatern var grym, den var av världsklass och bakgrundsmusiken fick en att gå i extas.

Vad fick du ut för budskap?

Att tron på Gud övervinner allt.
___________________________________________

Publik
Namn: Suzie Gevrige
Stad: Trollhättan

Vad tyckte du om teatern?

Jag tyckte att den var seg i början men på efterhand visade den sig vara jättebra.

Vad fick du ut för budskap?

Den kändes som en berättelse som fick alla att bli så rörda för att innerst inne så har många den känslan, kärleken till Gud.

(Detta är det tredje och sista reportaget från teatern, uppdaterade bilder från teatern finns under Aktiviteter/Teater)

SOKU-Sveriges religionsutskott, Talmide