SOKU-Sveriges nya mediautskott fanns på plats i Södertälje för att dokumentera det som hände inför teaterföreställningen som skulle äga rum söndagen 12 december.

Redan under fredagen så anlände en buss med ca. 30 ungdomar från Norrköping, de hälsades välkomna av Hans Helighet Mor Dioscoros Benjamin Atas och sedan begav sig ungdomarna till föreningslokalerna för att förbereda sig inför söndagen genom repetition av alla skådespelares roller.

Under lördagen bjöds alla SOKU-Sveriges utskott samt teatergruppen på julmiddag i Södertälje, vilket var mycket trevligt och givande. Under middagen passade Mediautskottet på att intervjua en del av skådespelarna på lördagen och även de som hjälpt till bakom kulisserna. Vi frågade varför de valt att ställa upp i teatern och vad de själva hade lärt sig av denna föreställning….

Namn: Maria Issa
Ålder: 15 år
Bor: Norrköping
Roll i teatern: hedning i staden Kaidon, har även målat bilden av Mor Abrohom.

Kommentar:

– Jag ställde upp bl a. för att hjälpa min bror Milad (regissören), kände på mig att det skulle bli en rolig upplevelse. Vi har haft väldigt roligt ihop och kämpat hårt sen vi startade teatern och det tackar vi Gud för. Det jag har lärt mig av hela teaterns budskap är att även fast man syndar så förlåter Gud människan, men bara om man ångrar sig och ber om förlåtelse.

Namn: Miriam Issa
Ålder: 11 år
Bor: Norrköping
Roll i teatern: Meryem, Mor Abrohoms brorsdotter som liten.

Kommentar:

– Jag ställde upp för att det skulle bli en rolig grej men också för att jag tycker om att spela teater. Jag kände mig så stolt när folk applåderade så mycket efter första teatern vi hade i Norrköping. Nu känner jag också att jag vågar göra ännu mer än vad jag vågade göra innan. Teatern har varit jätterolig och vi har haft roligt tillsammans.

Namn: Julia Georges
Ålder: 19 år
Bor: Norrköping
Medhjälpare bakom scen

Kommentar:

– Teaterverksamhet är ett bra sätt att få ungdomar från olika städer samlade för att umgås och tillsammans nå ut med ett fint budskap. Denna teater har varit mycket givande och lärorik. Att arrangera en teater är inte så enkelt som man kanske tror att det är, det krävs nämligen en hel del arbete, tålamod och engagemang för att nå det resultat vi har nått. Det har varit härligt att uppleva all den gemenskap som vi fått uppleva tillsammans under ett år och jag har lärt mig mycket om att Gud verkligen är barmhärtig och förlåter oss våra synder om vi med uppriktigt hjärta vänder oss till Honom.

SOKU-Sveriges Mediautskott