”Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty idag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: ”Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag.” (Luk 2:10-14)

Vi läser om Gud allsmäktig som kom till jorden som ett litet barn.

Sonen steg ner från himmelen, vistades i jungfru Marias livmoder och fick av henne genom den Helige Ande en mänsklig kropp och blev inkarnerad Gud.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”(Joh 3:16)

Detta är vad julen handlar om. Vi har fått den största gåvan någonsin. Gud, vår gemensamme Fader, uppenbarade sin enorma kärlek för oss genom att sända sin ende Son som försoningsoffer för våra synder. Han sände Honom, gestaltad som ett litet barn, född i ett stall av alla platser. Allt detta för vår frälsnings skull. Finns det något vackrare och ädlare än att det största som existerar valde att komma till oss på jorden som ett litet nyfött och oskyldigt barn?

Under julen träffar man oftast familjen, släkt och vänner. I kärlek och gemenskap samlas vi, äter gott, umgås och delar ut gåvor till varandra. Därför är det extra viktigt att vi under denna tid även tänker på våra övriga medmänniskor, våra andra syskon runt om i världen. Främst gäller det människorna som inte är lika privilegierade som oss. Vi bör tänka på dem som inte har tak över huvudet eller bröd för dagen och be en bön för dem från djupet av våra hjärtan. Be att det glada budskapet skall nå dem och att de väljer att ta emot den största gåvan som någonsin har utdelats. Men vi bör inte glömma att ”Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning” (Joh 4:24).

”Men ni, mina älskade, skall uppbygga varandra på er allra heligaste tro. Be i den helige Ande. Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.” (Jud 20-21)

SOKU-Sverige önskar er alla bröder och systrar en riktig God & Fridfull Jul & ett Välsignat Nytt År.

”Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår herre.” (Rom 6:23)

Frid till er alla!

Gunilla Togan
SOKU-Sveriges förbundsordförande

Gunilla Togan, förbundsordförande