Dagen innan teatern om S: t Abraham av Kaidon bjöd SOKU in alla sina utskott, alla teaterskådespelarna samt SOKU´s fd ordföranden och övriga inbjudna gäster till en julmiddag i Södertälje. Detta skulle bli som en avslutning för detta år.

Uppslutningen kring detta arrangemang var stort där det hela började vid 18-snåret. De inbjudna gästerna bjöds vid entrén på pepparkaka och glögg där de sedan efter bordsplacering fick sätta sig på sina respektive platser med ett kort bibelcitat på sina tallrikar.

SOKUs ordförande Gunilla hälsade alla hjärtligt välkomna samt lyckönskade teatergruppen inför morgondagens föreställning.

Borden var fullt uppdukade med traditionell orientalisk mat. Det åts, det dracks, det pratades och det skrattades för fullt.

Stämningen verkade vara på topp. SOKU tog också tillfället i akt att avtacka sina utskott, teatergruppen, samt övriga för ett lyckat år i form av en bibel samt den nyligen upptryckta böneboken ”Glädjekällan” som delades ut till alla.

SOKU passade även på att uppmärksamma vissa personer för ett väldigt gott arbete för SOKU och dess syrianska ungdomar. En av dessa var Milad Issa som varit ansvarig för religionsutskottet samt för teaterprojektet S: t Abraham av Kaidon. Andra som uppmärksammades var SOKU: s kanslister Ebru Kareem och Paulus Marouki. Även SOKU: s ordförande Gunilla Togans arbete lyftes fram. Dikter lästes upp och speciella gåvor tilldelades dessa personer vars insats varit av betydelsefull karaktär för hela förbundet och dess medlemmar.

SOKU vill ännu en gång tacka alla som varit med och bidragit till detta lyckade år samt lyckönska de som lämnat plats för andra ungdomar att arbeta för SOKU.

Bilder från julmiddagen finns under Aktiviteter/Julbord

Emanuel Barhaido, SOKU-Sverige