Under Bibeltävling i Göteborg presenterades SOKU-Sveriges studentstipendiat 2005. Detta år gick priset till en person som kom från Göteborg så glädjen blev extra stor i kyrkan. Nedan följer en kort intervju med studenten.

Berätta lite om dig själv?
Jag heter Madlin Kurt och bor i Göteborg med min familj som består av mina föräldrar, två äldre bröder (varav den ena är gift och har familj) och två yngre systrar. Jag är för övrigt en nittonårig lärarstudent på Göteborgs universitet och tillhör S:t Johannes församling i Göteborg.

Vad fick dig att skriva uppsatsen om ”Kyrkans fortsatta överlevnad i diasporan”?
Det som fick mig att vilja vara med och delta i SOKU’s uppsatstävling var först och främst just temat: ”Kyrkans fortsatta överlevnad i diasporan”. Jag är nog inte ensam om att säga att vår tro och kyrka betyder väldigt mycket för oss syrianer (rättare sagt, BETYDER ALLT!), då vi är vår Herre Jesus Kristus tjänare. På det viset blev det även väldigt enkelt för mig att skriva ner några av mina tankar och funderingar. Tankarna handlade just om kyrkan, dess överlevnad och vad vår framtid -UNGDOMARNA- kan göra för att förvalta denna ovärderliga skatt, denna pärla som givits åt oss.

Men det var faktiskt inte helt givet att jag hade tänkt skriva och lämna in en uppsats just för tävlingen eftersom jag då var i en period då jag hade mycket skolarbete. Det var efter det att jag sett filmen (teatern) S:t Abraham av Kaidon och tack vare en god väns uppmuntran som jag beslöt mig för att skriva och lämna in ett bidrag. Filmen S:t Abraham av Kaidon är sannerligen en inspiration och andlig vägledning som fick mig att tänka till och den har lämnat ett spår i mitt hjärta för alltid, ett spår av TRO, HOPP och KÄRLEK.

Vad tyckte du om bibeltävlingen?
Jo när jag precis har nämnt tro hopp och kärlek så måste jag även lägga till glädje. Bibeltävlingen som anordnades i S:t Johannes kyrkan hade verkligen en atmosfär fylld av glädje och kärlek, för att inte glömma spänning! Det gladde mig oerhört att se så många bröder och systrar samlade till påminnelse av vår Himmelske Fader. Jag tackar verkligen ALLA som var med och deltog på ett eller annat sätt och bidrog till en sådan trevlig dag!

Är det något du önskar framföra till våra syrianska ungdomar?
Det sista jag vill säga som absolut inte är det minsta. Det är att våra syrianska ungdomar inte ska glömma att INGET ÄR OMÖJLIGT FÖR HERREN VÅR GUD! Många gånger kanske vi tvivlar på saker och ting, på andra, men även på oss själva och känner oss ensamma. Glöm då inte att Gud aldrig tvivlar på oss eller att vi ALDRIG behöver tvivla på Gud. Så vackert som Han klär de allra minsta blommorna på gigantiska ängar, hur mycket mer kommer han inte att ta hand om oss som är Hans avbild? Därför tycker jag att det minsta vi kan göra är att ta hand om denna ovärderliga pärla vi fått -VÅR KYRKA- till ära för vår Himmelske Fader, Skaparen till allt.

SOKU-Sveriges förbundsstyrelse vill tacka Madlin för det fina bidragen som inkommit. Vi gratulerar er henne och önskar fortsatt lycka till med studierna.

Madlins uppsats ”Kyrkans fortsatta överlevnad i diasporan” går att hitta under Aktiviteter >> Studenstipendium.

SOKU-Sverige