SOKU står för Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund och grundades 1996 av Syrisk Ortodoxa Kyrkans ungdomar för ungdomar. SOKU är rikstäckande med 22 föreningar fördelat på 16 städer i 10 län. Förbundets säte är i Södertälje där förbundskansliet ligger. Förbundet har närmare 12 000 medlemmar.

SOKU är en paraplyorganisation för syrianska ungdomars intresse på det religiösa, kulturella och sociala planet. Förbundet anordnar bl.a. bibeltävling, en körturnering, sommaraktivitet, veckoslutskurser, föreläsningar för våra medlemmar och intresset är stort. SOKU utforskar ständigt möjligheter och aktiviteter för syriska ortodoxa ungdomars intresse.

Vår kanslist kommer på sensommaren/hösten att gå på mammaledighet. Därför behöver vi en vikarie som kan ersätta henne under den period hon är borta.

Vi söker Dig som vill vara med och bygga vidare, stärka och utveckla förbundets organisation. Det handlar om att stödja styrelsen, utskotten och lokalföreningarna i dess arbete. Du kommer att vara spindeln i nätet för hela förbundets verksamhet.

I tjänsten som förbundskanslist kommer du att samarbeta med vår andre kanslist. Arbetsplatsen är förlagd till SOKU-kansliet, i Södertälje.

Vi förväntar oss att Du delar SOKUs värderingar och gärna har erfarenhet eller intresse av kyrkligt arbete samt föreningslivet inom Syrisk Ortodoxa Kyrkan. Det är en stor fördel om du också talar det syrianska språket.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:
– Ansvara för olika typer av bokningar och förberedelser vid aktiviteter
– Skriva utskick och hantera kommunikationen med styrelse, utskott och lokalföreningar
– Förberedelser inför styrelsesammanträden
– Självständigt driva vissa administrativa projekt
– Strukturera och dokumentera material på kansliet

Din kompetens:
– 3-års gymnasiekompetens
– Goda datorkunskaper och praktisk erfarenhet av hela Officepaketet (Word, Outlook, Excel och PowerPoint) samt goda kunskaper i Internet.
– Goda kunskaper i engelska är nödvändigt liksom god förmåga att formulera sig i tal och skrift på svenska.
– God social förmåga att samverka i team och ta eget ansvar.

Dina personliga egenskaper:
Du som söker denna tjänst ska vara flexibel, stresstålig och serviceinriktad. Vi ser också att du är en initiativrik person som har lätt för att samarbeta, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt mot givna mål.

Du känner stort ansvar för ditt arbete och tycker om att arbeta i en föränderlig miljö. Du som söker tjänsten är en positiv och utåtriktad person som är relationsskapande, strukturerad och noggrann.

Arbetstid/Varaktighet
Tidsbegränsat vikariat. Anställningen påbörjas efter överenskommelse. Deltid 50 %.

Lön
Fast lön.
Vill du veta mer kontakta:
Vice ordförande, Feride Tas på telefonnr 0704-85 62 68 eller e-mail: feride.tas@soku.org

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 15 juni 2005 till soku-kansliet@telia.com. Märk ansökan med ”Kanslist”. Varmt välkommen med Din ansökan!

Arbetsgivare
Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU)
Tel 08-550 401 53
Klockarvägen 104
151 61 Södertälje

SOKU