Lördag 9 april

Lördag den 9 april fick SOKU-Västerås besök av SOKU-Jönköping S: t Dimets ungdomar. Dagen inleddes med att vi började grilla. Under den goda maten bekantade vi oss även med varandra och efter trevlig stund och en god bit mat tog vi oss ner till Västerås city.

Väl nere på stan var nästa punkt att ta en fika och på så vis få bekanta sig bättre med varandra i en mer offentlig miljö.

Efter den trevliga fikastunden var det dags för ”Laserdome”. Här delades vi in i två lag. Lagen bestod av en blandning av SOKU-Västerås och SOKU-Jönköping, detta för att lätta på spänningen mellan ungdomarna. Detta var en riktigt lyckad aktivitet och vi fick många positiva reaktioner från allesammans. Den trevliga och roliga Laserdome halvtimmen tog på mångas krafter och eftersom våra gäster hade åkte en lång väg, ville de vila och fräscha upp sig till kvällen.

Framåt kvällen samlades alla i kyrkans kulturcenter, där var det uppdukat för lite smått o gott och gästerna fick välja vad det vill göra med resten av kvällen. Detta resulterade i att vissa ville spela spel, andra ville dansa och somliga ville sitta och prata. Miljön bland ungdomarna var riktigt avslappnad vid det här laget och vi fick en riktigt trevlig och mysig stund med varandra

Söndagen den 10 april

Dagen började med en gudstjänst i S: t Koriakos kyrkan i Västerås. Efter en trevlig start på dagen, samlades alla i kyrkans kulturcenter för att äta frukost. Efter frukosten inväntades ungdomarna från SOKU-Tensta. När de sedan anlände bekantade vi oss med varandra genom olika små lekar och diskussionsfrågor. Vi hade planerat in en intressant föreläsning som skulle hållas av Assad Sauma- Assad och ämnet var dubbel identitet. Stora som små hade samlats för att ta del av denna föreläsning. Sammanlagt var vi hela nittio personer. Det var en riktigt lärolik, bra och underhållande föreläsning. Alla var aktiva och lyssnade flitigt. Efter föreläsningen fortsatte vi diskutera vad ungdomarna tyckte och vad deras synpunkter runt ämnet var.

Så här dags var vi alla hungriga och fortsatte diskutera under måltiden. Maten var otrolig god och snart var den trevliga helgen på väg mot sitt slut.

Denna helg har vart rolig och minnesvärd, det har kostat mycket tid och svett men det var det värt. Vi fick många nya vänner och hoppas på en vänskap livet ut och många många fler helger att spendera med varandra.

SOKU-Västerås tackar alla som på något sätt har gjort den här helgen rolig och minnesvärd.

Vi hoppas snart på återseende och ser fram emot ännu en träff med våra systrar och bröder.

Cecilia Charo, SOKU-Västerås