Den 12 juni äger en demonstration rum till minne för våra syrianska martyrer som dog under folkmordet 1915 i Turkiet. Alla de syrianska organisationerna i Europa kommer tillsammans att demonstrera utanför EU parlamentet i Bryssel. Följ med genom att anmäla dig på www.syrianska-riks.org eller ring 08-550 161 71.

Syftet med demonstrationen är att visa EU och resten av världen att folkmordet på syrianerna under det ottomanska riket 1915 var så omfattande att den höll på att rensa ut den syrianska folkgruppen i Turkiet. Tillsammans kommer vi att visa att ett erkännande av folkmordet (Seyfo) är nödvändigt för att Turkiet på ett seriöst sätt är villigt att ta ansvar för sitt historiska förflutna.

Syrianska Riksförbundet i Sverige kommer tillsammans med Syrianska Ungdomsförbundet i Sverige och Syrisk-ortodoxa kyrkan att arrangera en bussresa till Bryssel för de som vill delta på demonstrationen.

Alla som vill delta är välkomna att anmäla sitt intresse till Syrianska riksförbundet eller Syrianska ungdomsförbundets kansli, dock senast onsdagen den 8:e juni.

Tillfälligt reseprogram
Avresa kvällen den 10:e juni ca 22.00
Återkomst måndag morgon den 13:e juni ca 10.00
Resan beräknas ta ca 18 timmar

Beräknad ca pris 300-500 kr (ingår bussresa t/r samt hotell med frukost) Denna kostnad är naturligtvis inte det fulla priset för resan utan SRF och SUF svarar för mellanskillnaden.

Om ni vill ha mer information kring demonstrationen så är ni välkomna att kontakta de respektive förbunden.

Sista anmälningsdag är den 8: juni, för att få plats i bussarna så gäller först till kvarn principen

Med syrianska hälsningar:

Syrianska Riksförbundet
Syrianska Ungdomsförbundet
Syrisk-ortodoxa kyrkans centralstyrelse