Från fotboll i Göteborg till munk i en av världens äldsta ordnar. Syrisk-ortodoxe munken Stefan Fidan berättar om sitt liv när han är värd för Sommar i P1.

Stefan Fidan är prästvigd munk i syrisk-ortodoxa Saffransklostret, ett av världens äldsta kloster i Mardin i sydöstra Turkiet. Han undervisar, tar emot klosterbesökare och översätter syrisk-ortodoxa skrifter. Som 14-åring lämnade han Göteborg för patriarkens säte i Damaskus. Stefan Fidan är 26 år.

– Jag ska berätta hur jag, fotbollsfantasten Stefan från Göteborg blev Broder Stefanos i en av världens äldsta klosterordnar. Föga anade asketerna som startade klostret att det där en dag skulle bli så stor blandning av kulturer. Jag ska också prata om det Goda och det Onda. Om att vi tillsammans – när vi bestämt oss – kommer att skapa en bättre värld, säger Stefan Fidan som pratar den 2 augusti.

/Artikeln hämtad från Kyrkans tidning.
hanna.wallsten@kyrkanstidning.com

Mediautskottet