Redan under fredagen 15/7 samlades styrelsemedlemmar från SOKU i en minibuss för att i förväg åka till Lidköping och planera inför sommaraktiviteten. På vägen dit möttes vi av ett sällan skådat åskväder. Hur skulle detta sluta? Väl framme i Lidköping möttes vi av en lite trogen skara syrianer från Lidköping. Vi bjöds in till Lidköpings Syrianska Förening där även SOKU-Lidköping håller sina aktiviteter. Familjer ur föreningen hade ordnat med en mycket god middag för oss. Det var en trevlig stund vi hade tillsammans innan vi sedan fortsatte till hotellet där vi skulle ”sova”.

Tidigt på morgonen åkte vi till Folkets Park där aktiviteterna skulle äga rum. Dagen började med vackert väder,

till allas förvåning, så alla aktiviteter planerades utomhus. Men knappt hade SOKU:s ordförande Gunilla hunnit hälsa de ca. 80 ungdomar välkomna förrän regnet öste ner. Planerna ändrades och vi fick ha våra aktiviteter inomhus istället. Vi åt frukost tillsammans för att sedan lyssna på föreläsningen om kyrkans sakrament som hölls av Abona Khoury Abdo Cicek från Trollhättan. Efteråt fick ungdomarna chansen att ställa frågor som de ville ha besvarade. Efter föreläsningen informerades deltagarna om sommaraktiviteten lekar, vilket gjorde publiken nyfiken. (För att se vilka tävlingsmoment som deltagarna fick utföra så kan ni klicka er vidare till sommaraktivitetsbilderna).

Den roligaste av alla aktiviteter som genomfördes var ändå när deltagarna fick snurra 8 varv runt en innebandyklubba för att sedan springa tillbaks till nästa laget som väntade. Det var nog länge sedan man fick sig ett så gott skratt när man såg hur den ena efter den andre ramlade på golvet av yrseln! Värt att nämna var även den nya hymntävlingen som genomfördes och som uppskattades av deltagarna. Trots att de flesta i lagen inte hade hört psalmerna tidigare kämpade man för att försöka få ihop en kör av laget på bara 30 min. Resultatet var förvånande och imponerande när lagen framförde sina hymnbidrag till domarnas och publikens jubel. Vinnarna utsågs och lagen fick priser för deras insatser!

När det gäller de övriga tävlingarna så var det spänning in i det sista. Vilket lag skulle vinna? För att kunna avgöra detta så anordnades det dragkamp med ett blött rep som hade legat ute i regnvädret sen morgonen. Domarna fick försöka hålla undan publiken som så gärna ville ingripa och hjälpa sitt favorilag genom att dra i repet.

Efter aktiviteterna åt alla närvarande lunch för att sedan fritt umgås och ha roligt. Vissa valde att svettas på dansgolvet med olika ”katfothe-danser”, andra spelade fotboll/volleyboll, medan övriga umgicks och hade det trevligt. Under kvällen grillades det även innan det var dags för gruppen från Stockholm och Örebro att påbörja den långa hemresan.

Efter denna dag somnade man ganska lätt på hotellet kan jag lova. Dagen därpå hade vi en återträff med de ansvariga från SOKU-Lidköping där vi tackade för det goda samarbetet och den lyckade sommaraktiviteten.

Helgen avslutades och alla åkte vidare till sina städer för att återgå till vardagen igen. Denna sommaraktivitet var ett bevis på att gemenskapen mellan ungdomarna är det som är viktigast för att en helg ska bli lyckad, oavsett vädrets makter.

Ett stort tack till SOKU-Lidköping som verkligen ställt upp och anordnat denna aktivitet tillsammans med SOKUs förbundsstyrelse och utskott. Ett tack riktas till Abona Khoury Abdo Cicek som kom dit från Trollhättan för att föreläsa denna dag. Dessutom riktas ett tack till alla deltagare som offrade flera timmars bussresa för att delta i denna sommaraktivitet. Men framförallt tackar vi Herren vår Gud som gjorde denna dag möjlig att kunna genomföra!

P.s Bilderna från sommaraktiviteten läggs upp på hemsidan denna vecka, håll utkik!

/Daniel Yalin, Mediautskottet.

Daniel Yalin, Mediautskottet