Kära medlemmar!

Den 30 september – 2 oktober kommer en religiös veckoslutskurs att äga rum vid Ljungsbro Bad & Vandrarhem – 15 km nordväst om Linköping. Förra året (2004) var det första gången som förbundet anordnade en veckoslutskurs med inriktningen religion (kristendom). Kurshelgen blev mycket uppskattad och omtyckt (se aktiviteter> kurser).

Samtliga SOKU-föreningar är inbjudna för att delta och lära sig mer om kristendomen.

Vi har tre stora teman under helgen. Det är frågor och intressen som vi vet att många ungdomar har – därför satsar vi helhjärtat för just de syrianska ungdomarnas intressen som i detta fall blir mer inom det religiösa planet. Föreläsningarna under helgen kommer att vara följande:

Tema: Teodicé-problemet ’’Om Gud är både god och allsmäktig, hur kan då onda händelser inträffa?’’ Föreläsare: fader Josef Dag Tema: Skapelsetron/Evolution ’’Stödja, sprida och försvara den bibliska skapelsetron’’. (se www.genesis.nu) Föreläsare: Krister Renard

Tema: Film & Bild sammanställning samt berättarstund ’’En grupp elever som studerat i klostret i Syrien skall redogöra kring sin vistelse’’. Föreläsare: Delegaterna från SOKU som studerat i patriarkatet

Helgen kommer även varvas med gruppövningar, lekar, filmvisning med mera, allt inom ämnet kristendomen.

Bokning av tågbiljetter eller andra färdmedel sker via förbundskansliet på 08-550 401 53 som har följande öppettider: Måndag – Fredag 09.00-16.30.

Fyll i anmälningslistan och faxa in till kansliet eller posta på följande adress:

SOKU Klockarvägen 104 151 61 Södertälje

Eftersom det är en hel helg är platserna begränsade och vi önskar därför att ni anmäler er så fort ni hinner så att vi vet om det finns fler platser kvar för att eventuella reserver kan få följa med. Ni får anmäla två personer samt två reserver som eventuellt får följa med om det finns plats.

OBS! Först till kvarn!

Om fler än två ungdomar från Norrköpings- och Linköpingsföreningarna önskar närvara utan övernattning är detta möjligt. SOKU står då för maten under helgen. Anmälan måste dock göras till respektive lokalförening senast 24 september. OBS! Om anmäld person inte dyker upp kostar detta 100 kr som lokalföreningen måste betala.

Sista anmälningsdag är 19 september. En avgift på 200 kr per anmäld deltagare för hela helgen är det enda som varje SOKU-förening behöver betala in till SOKUs postgiro 131 58 73-8.

Hjärtligt välkomna!

SOKU