Nu kan ni äntligen läsa dagboken som är skriven av deltagarna i sommarkursen. Nedan är ett litet utdrag ur dagboken, för att läsa hela dagboken, klicka på länken nedan.

Fredag 12/8-05
Dagen började med morgonmässa. Efter en ljuvlig frukost fick vi träffa Hans Helighet, Moran Mor Ignatius Zakka I Iwas, som tog emot oss med stor glädje och vi tackade honom och överlämnade en väldigt fin tavla från SOKU och UI, samtidigt som Stefan och Karam höll ett välskrivet tal. För många var detta deras första möte med H.H. Det var en underbar upplevelse som inte går att beskriva med ord. Vi kände alla en stor ära och H.H. utstrålade mycket kärlek och ödmjukhet.
Det var en välsignelse att få träffa H.H.

Efter detta hade vi vår första föreläsning som hölls av Deyroyo Gewargis, som handlade om kärleken och förhållandet mellan människan och Gud. Föreläsningen var väldigt givande och väckte många ”aha” känslor. Vi fick sedan äran att åter sitta med Hans Helighet efter kvällsbönen. Detta var vi inte alls förberedda på utan vi var glada av att överhuvudtaget få träffa Hans Helighet Vi bjöds på te och där satt vi tillsammans med Hans Helighet och delade tankar och funderingar. En diskussion med Hans Helighet det ni!

Måndag 15/8-05
Ding dong, ding dong, dags för morgonbön i kyrkan. Allting är rutin nu: tidiga morgnar, bön och Stefan som redan tagit 17 kort på präster och munkar. Lektionerna passerar som vanligt, men denna dag hade vi faktiskt en föreläsning av Fader Mattias. Den intressanta och välhållna föreläsningen handlade om fastan och vi fick äntligen lära oss varför de olika fastetiderna har kortats ned så som de gjort. Dessutom att vi har fem fastetider som är fastan innan påsk, Ninve-fastan, apostla-fastan, Jungfru Marias fasta samt julfastan och naturligtvis våra regelbundna onsdagar och fredagar. Det var så intressant att det drog ut på tiden och utanför satt Fader Josef lite tidspressad och väntade på att få hålla sin föreläsning om liknelsen om sådden (ni vet, den i Bibeln). Efter föreläsning och mat (rezo o matfunie som vanligt) och en massa springande hit och dit, var det dags för oss att ha musiklektionen med den famösa Malfono Imad. Vi fastnade i lektionen, då ingen ville sluta. Efter två timmars skrik och tjut, 13 hesa halsar och 42 tomma vicks-påsar var det dags för vissa att planera för kvällens meditationsövning. Meditationen handlade om bot/ånger och innehöll hymner. Meditationen gick inte riktigt som gruppen hade tänkt sig, men det gick faktiskt bra till slut och den svala hymnaftonen övergick så till sömn och förresten: Gabriella nös. Thjoo!

Torsdag 25/8br> En vecka kvar till hemfärd och slutprovet närmar sig. Många är inne i läsningen och många letar upp munkar och präster för att få saker och ting förklarade. Efter mycket om och men, (ibland), så klarnade vissa frågetecken upp. Det är en otrolig ambitiös grupp det här. Under dagen kretsade de flestas tankar kring slutprovet, dock fortsatte föreläsningarna som vanligt. Deyroyo Samuel gav åter igen en väldigt givande föreläsning om inkarnationens mysterium. Under denna dag togs två farväl. Fader Mattias lillbror åkte hem till Sverige och sent på kväll reste Fader Mikael tillbaka för att studera vidare vid Oxford Universitet. Enligt tradition…vi ses!

Läs hela dagboken

Deltagarna på sommarkursen, SOKU/UI