Begravningen äger rum i S:t Afrem klostret i Holland lördagen den 5 november. Vi som inte har möjlighet att närvara kommer att vara närvarande i våra tankar och biskopen kommer vi för alltid minnas i våra hjärtan!

Vila i frid Ers Nåd Mor Julius Yeshu Cicek, du var en av Guds tjänare och du har för alltid lämnat spår efter dig i den Syrisk Ortodoxa Kyrkan där du kommer bli ihågkommen i flera generationer framöver! Vi framför vår djupa sorg…må dina böner vara med oss!

SOKU skickar flera representanter till begravningsceremonin som äger rum i S:ta Maria kyrkan i S:t Afrem klostret i Holland lördag 5 november, kl: 12.00. Själva ceremonin förrättas av kyrkans överhuvud: Hans Helighet Mor Ignatius I Iwas i närvaro av en stor skara biskopar, präster, munkar och nunnor världen över.

Enligt uppgifter har redan ett stort antal syrianer vallfärdat till klostret för att välsignas och ta farväl av denna oförglömliga biskop som just nu ligger i en öppen kista i S:ta Maria kyrkan under torsdag/fredag. Runt kistan samlas kyrkoledarna och folket som sjunger hymner och delar sorgen med varandra inför lördagens ceremoni då tiotusentals människor beräknas finnas på plats för att ta ett sista farväl av sin älskade biskop!

Bilder och reportage från S:t Afrem klostret kommer vi även kunna presentera för hemsidans besökare framöver!

Ty ingen av oss lever för sin egen skull, och ingen dör för sin egen skull. Om vi lever, lever vi för Herren, och om vi dör, dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren. (Romarbrevet 14:7-8)

För att se bilder från händelser som äger rum i klostret under dagarna före begravningsceremonin hänvisar vi till denna länk: Klicka på länken

_________________________________________________________________

The funeral of His Grace will take place on Saturday 5-11-2005 at 12.00 h in the Saint Afrem the Syrian Monastery in Glane, Netherlands.

None of us lives for himself only, none of us dies for himself only. If we live, it is for the Lord that we live, and if we die, it is for the Lord that we die. So whether we live or die, we belong to the Lord (Romans 14:7-8)

With passing away of His Grace Mor Julius Yeshu Cicek, the Syriac Church of Antioch has lost a great leader!

Mediautskottet