Programledare Pether Broman hälsar välkommen till gudstjänst nu på söndag 20/11, kl 10:00 i Sveriges television, tillsammans med Sofia Johansson, kapellmästare, samt Marcus Utbult, basist. I programmen medverkar som tidigare inbjudna solister och predikanter. Den här söndagen sänder SVT från Svärtinge kyrka, norr om Norrköping.

Denna söndag i kyrkoåret har som tema ”Kristi återkomst”. Corbiskop Süleyman Wannes från den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige predikar över dagens texter som berättar om hur Gud ständigt förlåter och hur en människas upprättelse utgår från detta.

Den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige har ungefär 50 000 medlemmar med sitt ärkebiskopssäte i Södertälje. I programmet medverkar även Kristina Bergvall, sångare och musiker från Linköping, som nyss släppt sin första skiva med egna texter om livets skörhet och sårbarhet.

De båda vännerna och författarna Martin Lönnebo och Tomas Sjödin fortsätter i dagens livsberättelse den brevväxling de inledde förra söndagen. Breven handlar om allt från väder och vind till livets allvar. Deras utvecklingsstörda pojkar är den smärtpunkt i vilken de båda familjerna möts. De delar varandras frågor och vånda om sårbarhet och vanmakt, om Guds frånvaro och Guds närvaro.

För att läsa artikeln hänvisar vi till:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=34386#

Sändningen visas: 20/11, 10:00 i SVT.

Reprisen visas: Måndag 21/11, kl: 12:10 i SVT.

Mediautskottet