Det hela var som en underbar och god dröm! Detta var den dagen då vi anlände till patriarkatet för vår Syrisk Ortodoxa Kyrka i Seydnaya, Syrien. Vi, tre representanter från SOKU, Meshlin Melki, Daniel Yalin och Madlin Kurt fick äran att närvara på deyreyto Marinas nunnevigning. Under resans gång har vi fått känna Herrens närvaro och barmhärtighet i form av de underbara människor som finns i klostret, först och främst trons bevarare: Hans Helighet Moran Mor Ignatius Zakka I Iwas, den 122:e efterträdaren efter aposteln Petrus.

Det var meningen att vi bara skulle stanna en vecka i klostret såsom vi hade bokat flygbiljetterna, men Herren ville annat och en vecka blev istället två veckor i Syrien. Anledningen var att våra platser i flyget ”spårlöst” var försvunna, som om någon raderat våra namn från listan. Allt och inget kan hända i Syrien!

Förutom att vistas i den vackra och stillfulla klostermiljön passade vi även på att besöka olika kloster, kyrkor och sevärdheter i närområdet.

Hela vistelsen har sannerligen varit en gåva från Gud, likaså vår närvaro under vår kära syster deyreyto Marinas nunnevigning. Vi ber att Herren välsignar henne och hennes familj, att Hans kärlek skiner upp på vägen hon vandrar nu när hon överlämnat sitt liv i vår Skapares händer.

Att beskriva vad vi fått uppleva under vår resa är väldigt svårt och omöjligt att redogöra för med ord. En sådan resa vi varit med om går bara att uppleva om man själv åker till klostret under Guds välsignelse.

Vi skulle kunna tala om allt som vi upplevt, men detta skulle ändå inte ge en helt fullkomlig bild av det hela. Därför har vi istället valt att visa bilderna från vår resa som får tala för sig själva. En bild säger faktiskt mer än tusen ord.

Vi vill samtidigt rikta ett jättestort och varmt tack till Gud först och främst. Dessutom är vi oerhört tacksamma för mottagandet och välkomnandet vi fick av vår käre patriark, Moran Mor Ignatius Zakka I Iwas och abona Mattias. Vi tackar deyreyto Marina och deyroyo Samuel med familj som varit med oss under resans gång och bidragit med sin andliga glädje.

Tacklistan kan göras väldigt lång och risken finns att man alltid råkar glömma bort någon som man bör tacka. Av denna anledning vill vi rikta ett STORT tack till precis alla vi mött under resans gång och må Herren belöna er med hjärtats frid och glädje!

Solen sken när vi anlände till Syrien och den sken även när det var dags att återvända hem, vilket passar utmärkt till denna bibelvers! ;

”Välsignelse över dig när du kommer och välsignelse över dig när du går.” (5 Mos 28:6)

Tack vår käre Gud!

Kära hälsningar i Kristus!

Vi beklagar att datumet på bilderna tyvärr inte stämmer,vilket orsakats av ett tekniskt fel.

Bilder från Nunnevigningen den 8 januari 2006.

Madlin Kurt, Meshlin Melki, Daniel Yalin