Det är återigen fredagskväll i S:t Kyriakos kyrkan, och ungdomarna har samlats i kyrkans lokal för att ta del av veckans bibelstund och ungdomsaktivitet. Diakonissorna har precis avslutat sin lektion inför söndagens gudstjänst och nu sitter alla ungdomar och småpratar i väntan på Fader Josef Dag.

Fader Josef startar bibelstudierna med en inledning och Susan Cakar får sedan äran att fullfölja bibelstunden genom att läsa ur dagens perikop som finns nedskriven i Matteusevangeliet 25:1-13 under rubriken ”Liknelsen om de tio brudtärnorna”.

Det blir tyst i lokalen när ungdomarna funderar på vad texten handlar om. Fader Josef förklarar sedan några begrepp som är viktiga att kunna för att förstå texten. Ordet blir fritt och det diskuteras innan de slutligen kommer överens om att nyckelversen denna vecka är ”Håll er därför vakna. Ni vet inte när dagen och timmen är inne.” Syftet med denna mening är att människan alltid ska vara förberedd på Jesu Kristi ankomst.

Bibelstunden avslutas med en bön av Fader Josef samt en gemensam bön som vi alla ber tillsammans.

Dagens bibelstund är nu över, men kvällen är inte över för de energifyllda ungdomarna. De har nämligen planerat att de ska trotsa vinterkylan genom pulkaåkning. Det är tur att det efteråt serveras varmt kaffe, te och fika för alla frusna deltagare.

Då är det dags, ungdomarna beger sig ut till Kopparkullen för att åka pulka. Det börjar lite lugnt, då de flesta avstår från att åka. Men allt eftersom deltar fler ungdomar i denna aktivitet och efteråt sitter man skrattandes tillsammans över alla som föll i backen. Förvånansvärt är att ingen kom till skada, vilket vi tackar Gud för.

Kvällen avslutas med fika och lite diskussioner runt kvällen. De flesta håller nog med om att det kändes kul, ”det känns som att vara barn på nytt”, säger en av ungdomarna och ler.

Ungdomarna tackar först och främst Herren själv, SOKU-Norrköping S:t Kyriakos för denna kväll av kristen gemenskap med Herren och beger sig sedan hemåt i mörkret.

Jesus sade ” Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de”. (Matt 19:14)

Georgia Mushe, SOKU-Norrköping, S:t Koriakos.