Julklappar, julstädning, julbak med mera. Det har nog varit vardagen för många av oss de senaste dagarna. Allt ska hinnas i tid till jul. Det är svårt att komma ifrån detta, men viktigt i all denna julstress är att vi inte glömmer Varför vi firar jul och hur vi ska förbereda oss inför julen, inte bara ytligt utan också andligt; genom fasta, böner, bibelläsning med mera.

Vi har alla upplevt motgångar vid något tillfälle, men vi ska inte glömma bort hur bra vi egentligen har det. Istället bör vi ägna en tanke åt de mindre lyckligt lottade, de som inte ens har tak över huvudet eller mat på bordet eller familj och vänner omkring sig. De som är sjuka, fattiga eller befinner sig i krigssituationer. Det intressanta är dock att de människorna oftast inte klagar på sin situation och är mycket tacksamma över bara det lilla, medan vi; jag och du, många gånger har väldigt lätt för att beklaga oss över obetydliga saker och ting, och alltför sällan visar vi vår tacksamhet mot Herren och mot varandra.

Tacka Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus. (1 Tess 5:18)

Ta en stund och fundera över din situation och gläds sedan över de saker som vi alltför ofta tar för givet, gläds över att du kan fira jul med dina nära och kära, din familj, dina syskon, din släkt och dina vänner. Gläds över att du är frisk och har en skola eller ett jobb att gå till. Dela denna glädjens stund och var tacksamma för att ni har mat på bordet och tak över huvudet. Gläds över alla ”små” ting, och börja värdesätt dem.

”Lycklig är den som inte sörjer vad hon saknar, utan glädjs åt vad hon har”

Vi gläds sannerligen för vad vi har. År 2006 har passerat med stormsteg och SOKU har under året haft en rad aktiviteter och projekt på gång. Förbundet har firat sitt 10 års jubileum och med Guds hjälp kommer förbundet att finnas i många år till. Vi har under året fått ta del av den underbara teaterföreställningen om ”den förlorade sonen”, genomfört en sommarkurs i teologi, anordnat ett kristet barnläger och mycket mycket mer. Dessa är några av de nya inslagen under året och vi hoppas samtidigt att vi även under år 2007 kan erbjuda liknande höjdpunkter.

Tacka Herren, för en frälsare är född!

Med önskan om en Fridfull och Välsignad Jul & ett Gott Nytt År!

Å förbundsstyrelsens vägnar,

Feride Tas SOKUs förbundsordförande

Feride Tas