Det är glädjande och värmer samtidigt i hjärtat att återigen få bevittna en berörande föreställning som denna gång handlade om den förlorade sonens återkomst som är en känd berättelse i Bibeln.
Själva föreställningen handlade om den förlorade sonen (syndaren) och hans brutna relation till Herren Gud. På grund av hans synder och sättet han svikit sin far på känner han inte att det är möjligt att återvända hem till sin älskade fader som alltid ställde upp och uppfostrade honom i kärlek och biblisk anda. Inte kan väl syndaren återvända till sin far när man begått så många synder och samtidigt brutit gemenskapen med någon som man älskar så mycket?

Det glädjande i denna teaterpjäs och som vi bör ta med oss i vårt vardagsliv är att det faktiskt är en nådens gåva att vi återigen, trots våra synder och våra tidigare felsteg får komma inför Herren såsom vi är för att Han ska förbarma sig över oss och rena oss från våra synder och föra oss in i Hans eviga ljus.

Föreställningen var fylld av besökare från hela landet, barn, ungdomar och vuxna samt ett flertal präster. Tillsammans fick vi förmånen att kunna närvara på en föreställning där alla inblandade kämpat hårt i månader för att kunna bjuda åskådarna på en pjäs fylld av glädje, tårar, känslor och hjärtats beröring.

Det genomgående temat i teatern handlade om kärlek, förlåtelse och tillgivenhet. Det vi alla bar med oss från föreställningen var innebörden av Guds förlåtelse. Vägen till Gud finns alltid där, oavsett vad – bara viljan till förbättring och bot finns.

Vi vill tacka regissörerna, teknikerna och skådespelarna som gjorde en enastående insats och agerade ytterst skickligt och trovärdigt med stor inlevelse. Alla som varit med och hjälpt till med denna teaterpjäs på ett eller annat sätt är ett föredöme för syrianska ungdomar. På ett gripande sätt har ni lyckats återuppleva denna bibliska berättelse med ett fantastiskt resultat.

Vi vill rikta ett stort tack till samtliga i föreställningen, till ALLA som gjort detta teaterprojekt möjligt. Ett speciellt tack riktas också till Norrköpings Kultur och Fritidsnämnd, malfono David Ergul och naturligtvis till SOKUs förbundsstyrelse. Men framförallt är det Gud som ska ha äran och lovprisningen för att SOKU kunnat genomföra ännu en storslagen teaterföreställning.

Må Herren bevara och välsigna er alla.

Bilder från de båda teaterföreställningarna kan ni se nedan eller genom att klicka på Aktiviteter / Teater.

Bilder från teatern om den förlorade sonen, 2006-09-23 i Södertälje
Bilder från teatern om den förlorade sonen, 2006-12-16 i Norrköping

Mediautskottet