Måndagen den 1 januari 2007 vigde Hans Helighet Catholicosen Mor Baselios Thomas I Munk Elias till biskop och gav honom titelnamnet Athanasius under vigningen som skedde i St: Athanasius Katedralen i Puthencuriz

Hans Helighet Mor Baselios Thomas I assisterades av Mor Athanasius Geevarghese, Mor Severius Abraham, Mor Ivanios Mathew, Mor Polycarpus Geevarghese, Mor Gregorius Joseph, Mor Dionysius Geevarghese, Mor Theopilos Kuriakose, Mor Severius Koriakose, Mor Theodosius Mathew, Mor Aphrem Mathew, Mor Eusebius Kuriakose, Mor Kyrillos Geevarghes och Mor Chrysostmos Markose samt ett antal präster, munkar och myndigheter.

Hans Nåd Mor Athanasius Elias blev biskop för den Antiokenska Rörelsen I Indien och assistent för Hans Helighet Mor Baselios Thomas I och ställföreträdare för St: Athanasius Katedralen i Puthencuriz, Indien.

Hans Nåd Mor Athanasius Elias föddes den 13 april 1964 i staden Angamali i Indien. Hans nåd fick grundutbildning i Mor Athanasius skolan och sin högskoleutbildning i Angamali DePaul college. Hans Nåd tog sin politikerexamen i Mahatma Gandhi Universitetet. Hans religiösa och teologiska utbildning fick han ifrån sin präst Munk Geevarghese Karimbil som senare kom att bli biskop Mor Dionysius Geevarghese och M.S.O.T seminariet i Indien.

Den 22 juli 1988 vigdes han till diakon (korooyo) och den 15 augusti 1995 vigdes han till präst. Båda dessa vigningar leddes av Hans tidigare lärare Mor Dionysius Geevarghese. Under sin tid som präst tjänstgjorde han i olika kyrkor runt om i delstaten Kerala där de flesta syrianer bor. Han tjänstgjorde även som sekreterare åt Mor Dionysius Thomas, som nu är den syrisk ortodoxa kyrkans Catholicos i Indien.

Den 22 november 2002, upphöjdes Fader Elias till munk av Catholicosen Mor Baselios Thomas I i Mor Sabor kyrkan i Akaparambu. Sedan 2004 har han tjänstgjort som vicepresident för den Antiokenska rörelsen i Indien (Anthikoya Viswasa Samrakshana Samithy). I november 2006 valdes han till biskop, och detta beslut godkändes av den syrianska ortodoxa synoden i Indien, av Catholicosen och Hans Helighet Patriarken.

Den nya biskopen är den andra från höger

Bild från Mangalam daily & Bibby Abraham Kadavumbagam

Josef Aslan MU