SOKU grundades 1996 av en grupp syrianer med brinnande intresse för att jobba för den Syrisk Ortodoxa Kyrkan och dess ungdomar. SOKU är idag ett förbund med 24 lokalföreningar runt om i landet och ca 10 000 medlemmar. Förbundets utveckling har de senaste åren tagit ett språngsteg framåt.

Har du ett brinnande intresse och tid att vara med och påverka kyrkans framtid? Har du idéer som du tycker att SOKU bör satsa på?
Vill du vara med när SOKU drar igång 2007 och fortsätter med spännande projekt där syftet är att engagera ungdomar i Syrisk Ortodoxa Kyrkans ungdomsarbete runt om i hela landet?

Precis som våra förfäder slogs med sina liv för att rädda sin värdefulla kyrka genom dess allra svåraste tider, anser vi det ligga i vårt ansvar att arbeta för att vår kyrka byggs upp, utvecklas och framförallt möter dagens syrianska ungdomar i deras vardag och engagerar dem i den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

Är du intresserad av att ingå i nästa års förbundsstyrelse eller vill nominera någon person till styrelsen tar vi gärna emot din ansökan eller förslag på lämplig person.

OBS! Din ansökan eller sitt förslag på lämplig person måste inkomma senast 1 mars 2007 för att den ska kunna behandlas! SOKUs riksstämma är planerad att äga rum den 17-18 mars.

Vill du nominera någon till SOKUs förbundsstyrelse som vill arbeta för syrianska ungdomar inom den Syrisk Ortodoxa Kyrkan i Sverige kan du göra detta via mail till oss eller också klicka i vänsterspalten på www.soku.org där du kan fylla i en särskild blankett.

För vidare information eller frågor om SOKUs arbete är du välkommen att maila någon i valberedningen nedan:

Viktigt att fundera på är följande:

– Att ingå i förbundsstyrelsen innebär att man har ett brinnande intresse och engagemang att kunna avsätta i genomsnitt ett par timmar om dagen för att arbeta med olika uppgifter.

– Att man bör avsätta en helg per månad för styrelsemöten och andra aktiviteter som hålls i olika städer.

– Skall ansvara för att tilldelade uppgifter och arbetsområden sköts

– Att man ska engagera sig och delta på SOKUs stora nationella aktiviteter.

/Guds frid i Kristus!

SOKUs valberedning

Daniel Yalin (Norrköping) – Daniel.yalin@soku.org

Yuhanes Kurt (Göteborg) – Yuhanes.kurt@soku.org

Sandra Özmen (Stockholm) – Sandra.özmen@soku.org

Suzie Gevrige (Trollhättan) – Suzie.gevrige@soku.org

Suheyla Sever (Örebro) – Suheyla.sever@soku.org

”…Var och en skall få sin lön efter sitt arbete”. (1 Kor 3:8)

SOKUs valberedning