Nu var det äntligen dags för den efterlängtade dagen, fredagen den 5 Januari. Ett sextiotal personer hade samlats på Arlanda i Stockholm för att tillsammans ge sig ut på en oförglömlig resa. Bland familj, släkt och vänner, till nyvigda Biskop Mattias, fanns även en delegation från SOKU representerad. Gabriella Gecer, Yusuf Aydin, Michel Issa och Josef Aslan, Stefan Aydin hade fått privilegiet att representera SOKU under dessa festliga dagar.

Färden tog sin början klockan 21.00 då flyget äntligen lyfte med slutdestination Damaskus. Efter flera timmars resa blev vi mottagna av ett änglalikt leende som tillhörde Hans Nåd Mor Philixinos Mattias. Efter ytterligare en resa kom vi äntligen fram till det storslagna och magnifika klostret Mor Afrem Maarat Sayidnaya.

Lördag 6/1
Första morgonen inleddes med trettondags gudstjänst, denho. Gudstjänsten leddes av Hans Nåd Mor Thimotheus Mette Al Shamani, biskop i S:t Matteus klostret i Mosul, Irak. Det var en mycket vacker gudstjänst och en stor ära att få deltaga under denna högtid, då både Patriarken och ett 20-tal biskopar var närvarande.

Söndag 7/1 Dagen började tidigt och förberedelserna inför biskopsvigningen var i full gång.

Förväntningarna var höga och många var upprymda över denna speciella och ärofyllda dag. Efter en mycket vacker genomförd och känslofylld vigningsceremoni, var hela klostret bjudna på middag i en närliggande restaurang. SOKU och UI överlämnade här också en gåva till Hans Nåd, Mor Philixinos, efter ett gratulationstal från Yusuf Aydin. Dagen skred förbi i glädje, kärlek och värme. Detta var en oförglömlig dag som vi sent kommer att glömma och vi som representanter från SOKU är mycket tacksamma över att ha fått chansen att få närvara på denna historiska och fantastiska dag. En mer utförlig beskrivning av vigningsceremonin finns i en tidigare artikel.

Efter en intensiv helg med förberedelser för biskopsvigningen så var det nu dags för SOKUs delegation att utforska lite av Syriens mark. 5 dagar hade vi till vårat förfogande innan hemresan, så utforskandet tog sin början redan på måndagen.

Måndag 8/1 Som vanligt inleddes varje dag med en morgonbön klockan 08.00 i klostrets kyrkolokal. Idag var det S: t Stefanos dag och en speciell predikan hölls av Hans nåd Theopilos Georges Saliba där han på ett väldigt enkelt och behagligt språk beskrev innebörden av denna speciella dag.

Efter morgonbönen var det dags för äventyret att ta sin början, och idag var det klostervandringar som fanns med på schemat. Vi besökte kloster som Malula, S: t Tekla, S:t Zakis och Baccus och S: t Elias. Under dessa olika besök passade vi på att gå runt i klostrens butiker och handla hem fina souvenirer.

Senare på kvällen var SOKU och UI bjudna på middag som Hans Nåd Mattias bjöd på, och därefter var det hemgång till klostret.

Tisdag 9/1 Idag var det avsatt en halvdag i storstaden i Damaskus för att besöka det gamla patriarkatet inne i storstaden. I det gamla patriarkatet finns den salige Moran Mor Ignatius Jakob III begravd och här passade vi på att ta välsignelser från denne store kyrkofader som gick bort 1980. I det gamla patriarkatet träffade vi Fader Kyrillos, en ny vigd munk som tjänstgör i det gamla patriarkatet S:t Georgis i Damaskus. Abona Kyrillos är en munk med ett stort hjärta som brinner för att hjälpa ungdomar runt om i världen.

Onsdag 10/1 Idag var det fritt att spendera sin dag på det sätt man ville. De flesta av oss tog tillfället i akt att besöka butiken som fanns på klostret och handlade allt från fina kors, sjalar och fina ikoner. Vi tjejer passade även på att besöka nunnorna medan killarna tog sig tid att lära känna munkarna, prästerna och biskoparna som hade samlats. För övrigt så passade vi på att njuta av klostrets värme och kärlek.

Torsdag 11/1 Nu var vi framme vid den sista dagen att tillbringa tillsammans med alla på klostret innan hemresan som var tidigt på fredagen. Idag åkte vi ner till storstaden i Damaskus och gjorde ytterligare ett besök hos Abona Kyrillos.

Detta var den sista kvällen för oss att njuta av Syriens luft. Kvällen var efter en bjudning av H.H Patriarken och Hans Nåd Mattias, bokad på en den fina restaurangen Tilal, dit alla på klostret var inbjudna samt även släktingar till Hans Nåd Mattias födelsedag. Samma dag firade även abbedissan, Emo, sin födelsedag.

Fredag 12/1 Nu var den sista dagen kommen och det var dags att bege sig till flygplatsen för hemresan. Vi var alla glada och nöjda över att få ha tagit del av en fullspäckad vecka med mycket intressanta och oförglömliga möten.

Det är svårt att med ord beskriva vår upplevelse, men kort sammanfattat kan det sägas att vi har fått med oss väldigt fina minnen, nya erfarenheter och en obeskrivlig upplevelse i samband med denna resa. Vi är mycket tacksamma för alla intressanta möten vi haft, alla präster, biskopar och munkar, nunnor och övriga, från hela världen som vi fått äran att träffa och diskutera olika frågor med, samt berätta om SOKU och vårt ungdomsarbete i Sverige.

Delegationen tackar först och främst Gud för denna unika chans och sedan riktar vi också ett stort tack till förbundsstyrelsen som gav oss möjligheten att få vara med på denna vigning och att få åka som representanter för SOKU.

Tack SOKU!

Bilder från SOKUs Syrienresa:

Klicka Här

Si un ser querido se encuentra en el hospital o una best-farmacia.com tableta o parte de ella se toma por vía oral. Pues os informamos que la erección llega sólo tras la excitación natural y hoy día se usa primeramente para la disfunción eréctil.

SOKU delegationen i Syrien