Denna tid är tiden då vi bör rannsaka oss själva och rena våra samveten och hjärtan. En präst sa under veckan, att han har i år fått en stor glädje över att se att så många har kommit till kyrkan under dessa dagar, så många har biktat sig, äldre men även många ungdomar, män och kvinnor. Det hårda arbetet som präster, lärare och andra lärda i kyrkan lagt ner, har givit en mycket fin frukt.

Kyrkan har varit full dessa dagar. Detta är en stor glädje för oss alla och jag hoppas att fler och fler börjar komma till kyrkan, inte bara på påsk eller julhögtiderna utan mer kontinuerligt, så ofta man kan för att tron ska få en självklar plats i våra hjärtan. Om det fortsätter i den riktningen är framtiden mycket ljus för den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

Kristus är uppstånden, var med och fira denna glädje!

Tiden är nu inne för att fira Kristus uppståndelse. Han, som led, blev korsfäst och gav sitt liv för att rädda oss. Han gjorde det av sin gränslösa kärlek och han lär oss mycket som vi bör ta till oss, speciellt att vara ödmjuka och leva i kärlek mot varandra.

Låt oss ta en paus från den vardagliga stressen, och ta emot Guds välsignelse, och samtidigt också be för våra bröder och systrar runtom i världen som lever under svåra livsförhållanden.

Vi ber om vägledning, tålamod och styrka för att klara av vårt arbete för den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

SOKUs förbundsstyrelse och utskott önskar er alla en fridfull och välsignad påsk, tillsammans med era nära och kära.

”Välsignad är han som kommer, konungen, i Herrens namn! Frid i himlen och ära i höjden!” (Luk 19.38)

Qom Moran men Qabro!

Edo Bricho!

Feride Tas, Förbundsordförande