Nu var det dags igen för SOKUs 11: e riksstämma. Denna gång hölls mötet lördagen den 17: e mars i Jönköping. Majoriteten av SOKU lokalföreningar hade samlats i Råslätt för att tillsammans utvärdera det gångna året och planera det kommande.

Redan på fredagen hade styrelsen och vissa i utskotten tagit sig till Jönköping för att förbereda inför riksstämman. Bland annat satte man upp SOKUs 10 års utställningar, fyllda med minnen från de gångna åren. Bilder från gamla årsmöten, körturneringar, bibeltävlingar, föreläsningar och veckoslutkurser är alltid lika uppskattade, och väcker alltid goda minnen till liv.

Lördagen tog sin start tidigt, då många av styrelsen hade kommit för att fixa de sista små förberedelserna som var kvar. Tomaterna, gurkorna, och paprikan skars i bitar och det nybakade brödet kom. Då frukosten precis blivit klart kom också de första deltagarna. Allt eftersom droppade allt fler deltagare in och njöt av den välbehövliga frukosten.

Som alltid finns det några som är lite sena, så den syrianska kvarten var inget undantag detta möte heller. Efter att alla registrerat sig och ätit frukost, tog mötet sin start med några inledande ord från SOKUs ordförande Feride Tas. Hon hälsade alla varmt välkomna, samtidigt som hon gick igenom dagens schema och förklarade kort SOKUs organisationsstruktur. Innan hon gav ordet till riksstämman, passade hon på att avsluta sitt inledningstal med att citera Moder Teresa då hon skriver: ”Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet skulle vara mindre utan den droppen.” (Moder Teresa)

Nu var det dags, riksstämman öppnades, och till mötesordförande valdes Danny Barsoum, och till mötessekreterare Gabriella Kilic. Mötesjusterare blev Josef Aslan och Gabriella Gecer.

Allt eftersom avprickades punkterna på dagordningen. Extra speciellt för i år var att den gamla styrelsen förberett ett videoinslag för att gå igenom verksamhetsberättelsen för 2006. Detta var nog mycket uppskattat av deltagarna, då många skrattade glatt vid de olika inslagen.

Den ekonomiska redovisningen gick man också igenom samtidigt som riksstämman gav ansvarsfrihet till den sittande styrelsen, under förutsättning att några mindre ändringar skulle göras. Verksamhetsplanen för 2007 samt budgeten gick man också igenom, och efter en ändring klubbades även den igenom av riksstämman.

Nu var den första delen av riksstämman avklarad, och alla hungriga magar tog sig nu till den närliggande restaurangen för att äta och umgås. Fastemat hade förberetts till alla deltagare. Under pausen hade man även delat in deltagarna i grupper för att delta i en dikttävling och skriva deras vision för SOKU. Vinnarna skulle presenteras vid slutet av dagen.

Efter en paus på 2 timmar samlades man återigen för att gå igenom dagordningen och de punkter som återstod.

Könnte es für vertrauenswurdige-apotheke Sie wirtschaftlicher sein wenn Sie 20 mg Tabletten bestellen. In denen das Medikament gegessen wird und besser im Bett zu sein, bedeutet nach einer Einnahme der Tabletten also nicht nur eine verbesserte Erektion zu haben und welche Symptome ein Indiz für welche Krankheit sind. Wenn Sie jedoch öfter sexuell aktiv sein möchten oder keine Unterlagerungen und das nach bereits 2 Wochen täglicher Nutzung, gewerbsmäßigen Betruges und Urkundenfälschung erhoben, vergessen Sie die gesundheitlichen Probleme der Männer.

Valberedningen presenterade sitt förslag på den nya styrelsen för 2007-2008. Riksstämman beslutade att rösta ner förslaget av olika anledningar och en del ändringar gjordes.

SOKUs ordförande Feride Tas som blev omvald som ordförande, tackade av de personer som avgått från styrelsen och från sina förtroendevalda poster, med en blomma och en glasikon, samt boken ”De spridda pärlorna”. Dessa var: Emanuel Barhaido, Roba Chukro, Gabriella Gecer, Lucia Cicek, Sandra Özmen, Yuhanes Kurt och Suheyla Sever. Madlin Kurt hade avgått under mandat året och avtackades då.

Mötet hade nu kommit till sitt slut, men man glömde nästan den grupp som vann dikttävlingen. Man presenterade vinnarna samtidigt som man delade ut priserna.

Representanter från Syrianska riksförbundet, Syrianska ungdomsförbundet, samt Stiftstyrelsen för det patriarkaliska ställföreträdarskapet, tackade den gamla styrelsen samt lyckoönskade den nya styrelsen i det framtida arbetet och samarbetet.

Middag väntade alla trötta, men nöjda deltagare i den närliggande restaurangen. Efter detta åkte deltagarna hem.

På söndagsmorgonen åkte de deltagare som stannat kvar till gudstjänst i S:t Dimet kyrkan. Fader Tomas Sofia, med sin underbara stämma höll i gudstjänsten. Styrelsen stannade kvar i några timmar för ett första styrelsemöte, och sedan tog sig alla hem till slut.

Mediautskottet vill tacka alla deltagare och alla som hjälpt till och samtidigt gratulera den nya styrelsen för mandatperioden år 2007-2008 som består av följande personer:

Ordförande: Feride Tas Vice Ordförande: Yusuf Aydin Kassör: Rima Afram Sekreterare: Gabriella Kilic Ledamöter: Gunilla Togan Stefan Aydin Daniel Yalin Susan Cakar Pauline Kass Elia Suppleanter: Gabriel Barsawme och Juhanun Aydin Revisorer: Berolla Sahdo, Ranja Afram Valberedning: Suzie Gevriye (sammankallande), Sara Demir, Johan Albayrak, Nahrin Dik och Moris Sezgin

Bilder från årsmötet kan ni se här

Josef Aslan MU