På lördag klockan 10.00 öppnas portarna till S:t Kyriakos syrisk ortodoxa kyrka i Västerås, då det är dags att sätta igång årets körturnering, som numera heter körfestivalen ”Den helige andens harpa”. De som vill är hjärtligt välkomna att närvara för att delta och/eller lyssna till de harmonifyllda hymnerna, som faktiskt är de absolut äldsta hymnerna som kristenheten kan frambringa.

Detta glädjebud fanns även med på radio torsdag morgon kl: 9.00, då SOKU- Västerås ordförande, Petrus Ergül, kort presenterade syftet med körfestivalen och om hur det går till.

På bilden SOKUs 9:e körturnering i S:t Petrus och Paulus kyrkan i Norsborg, Kören är S:t Ephrem i Södertälje

Detta är andra gången som SOKU- Västerås anordnar körfestivalen (tidigare körturneringen 2003). I år är det ca 11 församlingar som har anmält sig och hymnerna som skall framföras är lite varierande, då det är en obligatorisk psalm (som man får välja utav tre) och en valfri lotania.

På bilden SOKUs 9:e körturnering i S:t Petrus och Paulus kyrkan i Norsborg

Nytt för i år

Petrus förklarar också lite kort om de nya inslagen för i år som då är att det inte finns några finalister, utan vinnaren väljs ut efter att psalmerna framförts. I år består juryn av tre domare samt att publiken får vara med och rösta. Något annat som Petrus påpekar är att det i år blivit lite mer fokus på publiken i form av allsång, sketch, dikt, sång och massa andra överraskningar.

Man fick också höra ett litet inslag av SOKU jubileums – CD, då SOKU- Botkyrkas To bashlom ruxyo shariro strömmade ut genom högtalarna.

Suryoyo Sat, den syrianska TV kanalen kommer att finnas på plats för att filma och sedan sända evenemanget.

Glöm inte att ta med ett glatt humör, med hjärtat på plats!

För att lyssna på klippet Tryck Här!

Inslaget sändes kl 09.00 – 09.30 torsdag 10 maj 2007 och i det klippet den 15:e minuten

Georgia Mushe MU