BILDEXTRA

Ännu en dag full av aktiviteter väntade ungdomarna i SOKU-Norrköping, S:t Kyriakos. Den här gången skulle det ske tillsammans med ungdomarna från SOKU-Örebro och ungdomarna från SOKU-Norrköping, S:ta Maria.
Söndagen den 1 juli kl 13.00 skulle dagen sätta igång, men som alltid går klockan 45 minuter efter hos syrianerna. 13.45 kom en buss från Örebro och efter alla kramar så var det dags att samlas i kyrkolokalen.
Fader Josef började med att hälsa alla hjärtligt och innerlig välkomna och tackade alla ungdomar för deras intresse av att närvara. Susan Cakar passade också på att hälsa alla välkomna och läste sedan upp schemat för dagen.

Efter en gemensam bön av Fader Vår fick vi äntligen fylla våra magar med lite frukost. Klockan närmade sig 14.30 och det var dags att sätta igång föreläsningen som skulle handla om blandäktenskap. Alla begav sig in till kyrkan och lyssnade på vad fader Josef hade att säga. Vi fick ett kort avbrott mitt i föreläsningen, faktiskt, en mycket fin överraskning. Hans Nåd biskopen, Mor Dioscoros Benjamin Atas var nämligen i Norrköping utan att någon visste om det och han ville ta tillfället i akt och överraska alla ungdomar som befann sig i kyrkan. Detta var en fantastisk överraskning och jag tror nog alla håller med mig när jag säger att han fyllde hela kyrkan av glädje.

Han berättade lite kort om den gode herden som skall ta hand som sina får, och besöka dem när han kan. Sannerligen är vår biskop en god herde som tar hand om oss alla. Han betonade också att vi först och främst ska vara väldigt stolta över vår kristna tro, men också väldigt stolta över vårt syrianska ursprung och vikten med att föra vidare vårt arv.

Biskopen hade tyvärr lite bråttom och kunde inte stanna särskilt länge, men vi tackar för den lilla stunden vi fick tillsammans med honom. Efter att ha åkt, fortsatte fader Josef med sin föreläsning och sedan var det fullt fritt att ställa frågor, antingen rakt ut, eller så fick de som ville skriva på en lapp under föreläsningen, som sedan skickades fram. När han hade besvarat alla frågor, eller i alla fall de som han hann med, ville SOKU-Örebro tacka prästen för föreläsningen och SOKU-Norrköping, S:t Kyriakos för att de tagit emot dem och överlämnade blommor till prästen och SOKU-Norrköping, S:t Kyriakos. Även Susan Cakar passade på att tacka fader Josef för föreläsningen och överlämnade därmed en korg med lite gott och blandat.

Sedan var det dags för fika och strax därefter var det dags för presentationer och lite diskussioner. Kort att säga om att ljudnivån var väldigt hög och det är väldigt svårt att diskutera som syrianer, speciellt när alla vill ha rätt.

Klockan var nu strax efter sex och det var dags att släppa de heta diskussionerna och sätta eld på grillarna. Vissa begav sig ut och satte sig i solen och bara softade, umgicks och lärde känna varandra, medan andra ville fortsätta de heta diskussionerna och inte ge upp. Den härliga shich kebaben stod färdig och det var dags att äta, strax därefter kom godiset och chipsen ut. Efter att ha smält all mat och godis var det dags att röra på sig. Förslagen var dans, fotboll eller brännboll. Efter en votering stod det klart, brännboll skulle det bli.

Vi begav oss upp mot fotbollsplan och blev indelade i fyra lag, efter några fällningar, knuffningar och glidtacklingar stod det klart. Marqos änglar och Karxå skulle nu mötas i finalen om vem som skulle kamma hem vinsten. Med bara ett fåtal minuter kvar av sista omgången stod det jämt, Karxå ledde med några poäng, men lyckades tyvärr innan slutsignalen diskvalificera sig själva när brännbollsracket gick sönder. Då stod det klart, vinnarna av dagens brännbollsturnering var MARQOS ÄNGLAR!

Slutligen var det dags för Örebroarna att gå till bussen för att färdas tillbaka deras by. Dock så var vattenmelonerna väldigt populära både bland Norrköpingsborna och bland Örebroarna. Efter att ha ätit färdigt och önskat varandra en god fortsättning begav sig alla mot sin egen lilla by.

SOKU- Norrköping, S:t Kyriakos vill tacka SOKU-Örebro och SOKU-Norrköping, S:ta Maria för en oförglömlig dag. Ett stort tack till biskopen som också kom och närvarade en stund under den dagen och tack till fader Josef som ställde upp med en föreläsning. Ett tack riktas även till SOKU som också har bidragit till att göra dagen möjlig.

”Tjäna varandra, var och en med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds nåd i dess många former”

[1 Petr 4:10]

Bilder kan ni se här.

Georgia Mushe