Den 14 juli var det dags för en andlig aktivitet i Trollhättan. Denna underbara och ljuvliga dag kom att bli väldigt speciell för både SOKU-Trollhättan och SOKU-Göteborg som fick uppleva en andlig dag tillsammans med SOKUs religionsutskott.

Först att anlända var våra bröder och systrar från SOKU–Göteborg. Precis som ungdomarna i Trollhättan, var även deltagare från Göteborg förväntansfulla och exalterade över denna dag, att få stärka det andliga i oss tillsammans med religionsutskottet.

Efter en kort stund därpå anlände religionsutskottet till Trollhättan och vi blev väldigt glada att få träffa dem. Vi begav oss in till kyrkan för att påbörja denna dag med en gemensam fika. Under fikat passade utskottet på att presentera sig själva och dagens schema för ungdomarna.

Religionsutskottet började med en föreläsning för deltagarna som handlade om relationen mellan Gud och den enskilda individen, hur vi kommer Gud närmare och framförallt hur vi stärker vår tro för att komma honom närmare. Ungdomarna lyssnade intensivt och intresserade. Efter den härliga och lärorika föreläsningen gav föreläsarna utrymme för frågor från deltagarna kring föreläsningen.

Efter föreläsning passade vi på att ta en liten paus för att låta ungdomarna gå runt och prata med utskottsmedlemmarna och fråga om utskottets arbete, hur man gör för att komma med i utskottet och andra funderingar som man ville ha svar på.

Nu var det dags för en gruppövning. Vi delades in i grupper och varje grupp fick en bild som vi skulle tolka utifrån olika perspektiv. Denna övning gav även oss möjligheten att lära känna varandra lite närmare i gruppen och diskutera med olika nyanser och syn på uppgiften. Därefter samlades vi igen och varje grupp fick framföra sina argument och svar kring uppgiften. Våra magar började kurra, vi började bli hungriga och vi bestämde oss därför för att äta. Dessutom kom Abouna Cicek, St Petrus & Paulus församlingens präst i Trollhättan och delade denna fina måltid med oss. Tillsammans bad vi Fader vår och satte oss ner för att äta.

Våra magar var nu mätta, och det var dags att fortsätta med aktiviteterna. Nu var det dags för film. Vi samlades i ungdomslokalen och utskottet presenterade kort om filmen. Men filmen vägrade funka i dvd:n och vi försökte finna en annan utväg för att se på filmen. Tills sist blev det så att vi fick se den genom en datorskärm, men vad spelade för roll, vi fick ju i alla fall se filmen. Utskottet valde att visa en film om hur en muslim i Egypten som inser, efter att ha läst bibeln att kristendomen är den sanna läran. Filmens handling gick hem i våra hjärtan och fick oss verkligen inse vilken fin religion vi tillhör och att vi verkligen ska bevara den med all vår kraft.

Klockan visade nu 17.00 och det var dags för aftonbön. Tillsammans begav vi oss in till kyrkan för en gemensam aftonbön. De vackra sångrösterna från deltagarna under aftonbönen, Guds närvaro , och utskottets besök fick denna aftonbön bli väldigt speciell.

Dagen började rinna mot sitt slut. Efter aftonbönen satt vi tillsammans för en fika. Dessutom blev denna stund speciell med musik och sång från deltagarna, allt från hymner till traditionella syrianska låtar. De vackra rösterna från deltagarna kunde liknas med den allra härligaste och vackraste symfonin människan fått höra. Här passade även SOKU-Göteborg och SOKU-Trollhättan att tacka utskottet för den fina andliga dagen som gav ungdomarna och andra deltagare väldigt mycket. Vi från väst vill önska SOKU och all dess utskott lycka och framgång med ert arbete. Gud vare med er och stärke er. Av. SOKU-Trollhättan

SOKU-Trollhättan