SOKUs sommarkurser går ut på att stärka sin andliga tro och få kunskap om vår religion och kultur. Det är också ett sätt att lära känna folk med samma bakgrund och syfte med sitt liv. Kursen skulle väcka ett intresse att vilja fortsätta vara den man blev efter kursen, vilket den gjorde.

Ett sätt att stärka både sig själv och andra, men även ett sätt att finna andra som strävar efter samma sak – nämligen att bli starkare i tron. Tyvärr lever vi i en tid där likgiltighet råder. Detta läger skapar en trygghet, en trygghet om att det finns fler som mig.

Idag skulle alla deltagarna från sommarkurserna 2006 och 2007 ha en återträff och det började med flera bilresor och tågresor som alla var på väg till samma destination, nämligen Norrköping, hos malfono Michel där det väntade en hel del. Deltagare hade kommit från städer såsom Göteborg, Norsborg, Södertälje, Linköping, Örebro och självklart från Norrköping. När alla hade anlänt lärde vi känna varandra medan maten förbereddes av ”Shish Kebab Girlsen” och grillades av SOKUs grillmästare. När vi satt oss runt borden efter bordsplacering i den vackra trädgården, fick vi höra vad årets sommarkurs-deltagare hade skrivit på sina utvärderingar.

Därefter var det dags att hugga i den delikata maten. Många mätta magar skulle sedan smältas av en tipspromenad runt området som var nästa punkt på dagordningen. Tipspromenaden innehöll 12 frågor med ämnen som vi hade lärt oss under sommarkurserna, vilket betyder att deltagarna från första kursen fick verkligen anstränga sig för att komma ihåg svaren, men vi klarade det, med Guds hjälp.

Efter en rundtur i bilarna kom vi sedan fram till Folkparken i Norrköping, där vi umgicks mer. Glass köptes, några gick på promenader och hälften av oss ville uppleva hur det var att vara liten igen, så vi spurtade till den stora, röda hoppballongen som satt fast i sandlådan. Vi hoppade oss yra så att vi även fick ont i magen. Några tyckte det var roligt att hoppa så hårt så att andra barn ramlade ner. 

Men snart var lekstunden över och det var dags att gå in i bilarna igen. Men än var inte dagen slut. Vi åkte till den vackra S: ta Maria Kyrkan i Norrköping där vi gemensamt hade en meditation på samma sätt som vi hade under sommarkurserna i Marielund och Stjärnholm. Meditationen leddes denna gång av ledarna från sommarkurserna. De vackra låtarna under meditationen spelades så ljuvligt över kyrksalen och fick oss att slappna av och fördjupa oss i våra tankar vilket var väldigt skönt och avslappnande.

Innan vi gick ut från kyrkan, steg SOKUs ordförande, Feride fram och framförde ett speciellt tack till två personer som har haft mycket framstående roller under båda sommarkurserna. Det var dels malfono Michel som med sin syrianska undervisning berikat alla deltagare och stärkt dem med sina andliga föreläsningar och diskussioner. Och som med öppna armar, tillsammans med resten av familjen Issa välkomnat ca 50 personer till sitt hem. Den andra personen som tackades var malfono Yuhanes som trots att han i år inte har någon roll i utskott eller styrelse, valde att ändå frivilligt ställa upp och ägna sin tid åt detta viktiga arbete samt att ta initiativet till att samordna denna återträff. Han har berikat sommarkurserna med sin fina kunskap och underbara humor och båda två har också varit ansvariga ledare under båda sommarkurserna. De avtackades med en liten gåva, för att visa vår uppskattning.

Som avslut på dagen tog vi gruppfoton utanför kyrkan och därefter åkte vi tillbaka till Michels hus för att ta farväl av alla och tacka hela familjen Issa för deras gästfrihet och varma välkomnande.

Vi hade ännu en trevlig och oförglömlig dag, precis som vi upplevt under sommarkursernas dagar, tack vare Gud. Gud är bäst. AMIN!!

Bilder kan ni se här.

Deltagarna från 2006 års sommarkurs