SUF.Syrianska Ungdomsförbundet (SUF) fick sin start inom syrianska riksförbundet som en ungdomssektion i början av 80- talet och betecknades då SRFUS, Syrianska Riksförbundets Ungdoms Sektion. Idag 25 år senare är SUF sedan 15 år tillbaka en egen självständig organisation och med sina 15 000 medlemmar utgör SUF en av sveriges största organisationer. Nu firar SUF 15 år!

För att fira den färd som varit och samtidigt blicka in mot framtiden vill SUF inbjuda syrianer från när och fjärran till en helg där vi tillsammans firar förbundet.

Utskick med inbjudan har skickats ut till samtliga medlemsföreningar.

Firandet kommer att ske i samband med högtidshållandet av minnet av Patriark Afrem I Barsaum. Det kommer i anledning av detta hållas föreläsningar och bjudas på diverse aktiviteter. Gäster från åtta länder deltar. Syrianska Ungdomsrepsentanter från sex länder närvarar.

Danstävling på schemat

Under lördagen äger en danstävling rum och denna helg inleds redan på lördag kl 11.00 och avslutas på söndag vid 16.00

Fest med Suryoyo SAT orkestern och 8 olika sångare

Tillsammans med Suryoyo SAT orkestern håller vi en fest till ära av Syrianska Ungdomsförbundet. Flera sångare kommer att uppträda vilka kommer att framföra en konsert första timmen av festen och bjuda på syriansk sång av allra högsta klass. Sångare är Tomas Demir, Josef Özer, Edward Elias, Soeman Zakaria, Ninorta, Shikri Bar Lahdo, Garo Melke och inte minst Fuad Isphir.

Festen startar kl 20.00 och inga insläpp sker efter kl 23.00. Alla insläpp sker genom förköp och för biljetter ringer du 08-55032810, i priset 250 sek ingår mat och dryck.

Då biljetterna är begränsade är det först till kvarn som gäller.

Helgen ordnas i samarbete med Syrianska organisationer i Sverige och Arameiska Syrianska KIF i Norsborg.