Årets bibeltävling blev tyvärr inställd, men som ordspråket säger ”när en dörr stängs öppnas en annan”. SOKU planerade därför en styrelsekonferens för att stärka lokalföreningarna och för att sammanföra och skapa ett forum där alla lokala styrelser får chans att träffas och lära känna varandra. Det var denna anledning som förde samman de olika lokalföreningarna den 26-28 oktober i Hällefors, utanför Örebro.
Fredagskvällen började lite enkelt med middag, lära känna lekar, introduktion och meditation, därefter firades födelsedagsbarnet Tibella Kasselia.

Efter en mjuk start var det dags att sätta igång på allvar. Lördagen började med att Feride Tas berättade lite om SOKU, som sedan fortsatte sedan med att man i grupper diskuterade SOKUs mål och visioner för att senare redovisa gruppens resultat för alla andra. Innan SWOT-analysen hade vi en kort ”Energizer”, för att få lite energi: ”Yamino/Semolo”. Meningen är den att man ska kunna koncentrera sig på vad ledaren (Johanon) säger och lyfta den handen han ber oss lyfta.

Efter SWOT-analysen var det dags att få tyst på dem hungriga magarna. Mätta och belåtna samlades vi i konferensrummet för att få höra på Yusuf Aydin och få lite information om styrelsearbete, föreningsteknik, föreningstermer etc.

Vidare var det dags för Nuri Özer att berätta lite om Bilda och vad de gör. Gunilla Togan höll också en föreläsning. Denna handlade om ledarskap och självkontroll. En mycket givande föreläsning som fick många att spetsa öronen.

Därefter hölls ordförande-, kassör- och sekreterarnätverk och alla satte sig i den grupp de passa bäst in. Som vanligt slapp alla gå hungriga, för 18.30 stod middagen klar.

Näst på schemat stod det sångstund och därefter charader och mingel. Förbundsstyrelsen fick dock nöja sig med charaden för att sedan inta sina platser i konferensrummet för att sedan ha ett långt möte.

Efter söndagens frukost hölls en gemensam bön och därefter fick alla testa på hur svårt det egentligen är att förstå varandra när man kommunicerar och hur mycket vi använder oss utav kroppen. Dagen fortsatte med ett kort rollspel för att ta upp en del konflikter och sedan låta grupperna visa hur man kan hantera dem. Grupperna visade upp sina resultat och sedan var det dag för en kort utvärdering och lunch.

Efter lunchen fanns det inte mycket att göra, men som vanligt så kommer syrianer alltid på något för att roa sig. Tårta hade man kvar, varför låta den gå till spillo när man kan göra mycket annat med den. Efter en hel del skratt, ett par tårar och lite sur grädde så var det nog dags att bege sig hemåt. Ett stort tack till alla som var med! Bilder från konferensen finns här.

Bilder kan ni se här.

Georgia Mushe, MU