Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU) har arbetat med att kombinera den svenska kalendern med Syrisk Ortodoxa kyrkans kalenderår gällande fastetider, högtider, helgdagar med mera. Således kan man följa både det svenska kalenderåret och Syrisk Ortodoxa kyrkans kalenderår på ett mycket enkelt och pedagogiskt vis. Alla dagar, veckor och månader finns även utskrivna på syrianska.

Varje veckouppslag i kalendern har även ett vackert och tänkvärt citat från bibeln eller kyrkofäder. Du kan också se vilka epistlar och evangelium som läses respektive söndag samt helgdag under hela året. Detta är till stor hjälp för den som vill fördjupa sig i helgdagens budskap som förmedlas under gudstjänsten den specifika dagen. Det finns även utrymme för egna anteckningar och ett eget telefonregister.

Vi har även jobbat fram en bred och innehållsrik faktadel i fickkalendern. Däri man bland annat kan läsa om:

– Korstecknets betydelse
– Trosbekännelsen
– Fader Vår
– Böner
– Andliga texter
– Syrianska ord och fraser
– m.m.

Kalendern kostar i år endast:
1 st kostar 25 kr/st
50 st för 20 kr/st
100 st för 15kr/st

Vi hoppas att ni köper in ett antal av denna unika fickkalender. Till kyrkorna är detta den absolut bästa julklappen för diakoner och diakonissor. För alla syrianer är detta en mycket användbar kalender, med faktadelar som är grundläggande och för vår kristna syrianska identitet och tro!

Marknadsför den under jul som den perfekta julklappen och skynda beställ!

Beställ före den 17 december för att garantera att ni får leverans innan jul. För mer info, ring eller maila förbundskansliet; soku-kansliet@telia.com, 08-55040153.

SOKU