SOKU står för Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund och grundades 1996 av Syrisk Ortodoxa Kyrkans ungdomar för ungdomar. SOKU är rikstäckande med 24 föreningar i 11 län. Förbundets säte är i Södertälje där förbundskansliet ligger. Förbundet har ca 10 000 medlemmar.

SOKU är ett ungdomsförbund för syrianska ungdomars intresse på det religiösa, kulturella och sociala planet. Förbundet anordnar bl.a. bibeltävling, en körfestival, sommarkurser, veckoslutskurser, läger etc. För mer information, se www.soku.org.

Arbetsbeskrivning: Vi söker Dig som vill vara med och bygga vidare, stärka och utveckla Syrisk Ortodoxa Kyrkans organisation. Din främsta uppgift kommer att vara att stödja och stärka lokala församlingar och föreningar i deras arbete och stärka föreningarnas ekonomiska rutiner samt hantering av medlemmar. Du kommer också ha ansvaret för en viss del av utbildning gentemot församlingarna och föreningarna, samt få ansvaret över att väcka de passiva till liv, och möjligen starta upp ett antal nya föreningar. I detta ingår ansvaret i att skapa och upprätthålla kontakt med, samt verka som resursperson för medlemsföreningarna runt om i Sverige I tjänsten som föreningskonsulent kommer du att arbeta nära övrig personal på kansliet.

Arbetsplatsen är förlagd till SOKU-kansliet, i Södertälje, men i din tjänst kommer största delen av arbetet att vara ute på fältet, dvs. hos de lokala församlingarna och lokalföreningarna. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse av kyrkligt arbete samt föreningslivet inom Syrisk Ortodoxa Kyrkan. Det är en stor fördel om du också talar det syrianska språket.

Kvalifikationer: – Grundläggande kunskaper i föreningsteknik och organisationsutveckling

– Grundläggande ekonomiska kunskaper

– Du ska ha lätt för att skapa kontakt med människor och vårda den kontakten

– Du ska vara serviceorienterad, utåtriktad, positiv och flexibel då arbete på kvällar och helger förekommer ofta

– Goda kunskaper i svenska liksom god förmåga att formulera sig i tal och skrift på svenska

– Goda kunskaper i syrianska och arabiska är ett stort plus men inget måste

– Goda datorkunskaper och praktisk erfarenhet av hela Officepaketet (Word, Outlook, Excel och PowerPoint) samt goda kunskaper i Internet.

– B-körkort

Personliga egenskaper: Du som söker denna tjänst ska vara flexibel, stresstålig och serviceinriktad. Vi ser också att du är en initiativrik person som har lätt för att samarbeta, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt mot givna mål.

Du känner stort ansvar för ditt arbete och tycker om att arbeta i en föränderlig miljö. Du som söker tjänsten är en positiv och utåtriktad person som är relationsskapande, strukturerad och noggrann.

Arbetstid/Varaktighet

Projektanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning. Anställningen påbörjas omgående, efter överenskommelse. Största delen av arbetet kommer att förläggas under kvällar och helger och största delen av tiden att ägnas på plats ute hos de lokala församlingarna och föreningarna.

Lön

Fast lön

Vill du veta mer kontakta:

Vice ordförande, Yusuf Aydin på telefonnr 0704-032124 eller e-mail: yusuf.aydin@soku.org

Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 31 jan 2008 till soku-kansliet@telia.com. Märk ansökan med ”Föreningskonsulent”. Varmt välkommen med Din ansökan!

Arbetsgivare Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU) Tel 08-550 401 53 Klockarvägen 104 151 61 Södertälje

SOKU