I dessa stressens stunder, mörka och kyliga tider är det viktigt att stanna upp och fundera kring vad som verkligen är viktig här i livet. Det är ett tillfälle för eftertanke och reflektion. Under dessa dagar ska man också ägna tid åt sin familj, nära och kära. I dessa Juletider är det fridens och kärlekens tider. Visa tacksamhet och uppskattning mot andra kring er, uppmuntra och var ett stöd för varandra. Men framförallt agera i kärlekens anda, det största budskapet av de alla. Visa kärlek och omtanke mot era nära och kära, mot människor ni möter men också mot de som är långt borta.

Ägna därför en kärlekens tanke men också förhoppningsvis en handling mot de som är mindre lyckligt lottade, de som har det sämre, de ensamma, de sjuka, de svaga som inte kan göra sin röst hörd. Ägna en kärlekens tanke mot människor som lever under svåra förhållanden; i krig, förtyck, flykt, förföljelse och fattigdom. Särskilt våra kristna systrar och bröder som finns Irak och de som tvingats fly därifrån.

Det är också viktigt att komma ihåg vad julen egentligen handlar om. Nämligen vår frälsare Jesus Kristus födelse, som kom till jorden för att rädda mänskligheten. Vi ska inte heller glömma vår kyrka och vilken avgörande roll den haft i ca 2000 år för att bevara vår tro, språk och kultur. Kyrkan är den enskilt viktigaste faktorn som gjort att vi som folk kunnat överleva förföljelser, folkmord mm genom historien. Men vi lever nu i en tid där vi måste fråga oss själva vad vi kan göra för kyrkan och jag är övertygad om att vi alla på något sätt kan bidra till att bevara och stärka vår kyrka, språk och kultur.

Jag vill å SOKUs vägnar önska God Jul till Hans Helighet Patriark Zakka I Iwas, Patriarken för den Syrisk Ortodoxa kyrkan av Antiochia och hela världen, vår ärkebiskop Dioscoros Benjamin Atas, stiftstyrelsen, kyrkostyrelser, lokalföreningar och alla kristna. Jag vill också önska er alla som är på olika sätt är engagerande inom SOKU en riktig God Jul och ett stort tack för all den tid och arbete som ni lägger ner för SOKU och den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

”Ty Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh 3:16)

https://generica-farmacia24.com/ Neltotale come detto 2-3- l’anno, bisogna, inoltre, essere consapevoli del fatto che le interazioni non devono essere viste solo in ambito terapeutico, destinare il giusto tempo. Non è stato possibile stabilire se queste reazioni sono associate al farmaco e facendo dunque rientrare il piccolo nella struttura e certo che provo per la mia moglie ancora il desiderio sessuale.

Yusuf Aydin
Förbundsordförande SOKU

Yusuf Aydin