Lördagen 22 december, 2007 hölls en rittävling i Norrköping. Rittävlingen anordnades av SOKU-sveriges Kulturutskott i samarbete med SOKU-Norrköping S:t Kyriakos. Rittävling är något som anordnas i syfte av att redan från tidig ålder lära och undervisa våra barn i den kristna tron genom ett pedagogiskt verktyg.

Dagen blev en kombination av rittävling och lite Julpyssel. Dock var grunden för rittävlingen julevangeliet som lästes upp av SOKUs Kulturutskott i en mysig miljö med levande ljus och värme. Efter läsningen av julevangeliet hade en liten frågestund och diskussion om julen och dess innebörd. Därefter fick barnen instruktioner om att de skulle rita de som tycker de förstod och som de tyckte var viktigt i julevangeliet.

Den vinnande bilden bedömdes efter rittekniken i relation till barnets ålder. Men det viktiga var att se att barnen hade förstått innebörden av Julevangeliet. Den vinnande bilden ritades av Felixinos Ergül. Alla barn fick pris för deras insats precis som vinnaren fick. Efter rittävlingen fick barnen julpyssla en stund. Julpysslet innehöll allt från pepparkaksbakning till rullning av smällkarameller som var fyllda med godis.

Att få se hur glada våra barn blev av att få höra julevangeliet och sedan få rita det som de uppfattade från julevangeliet var något obeskrivligt och oerhört glädjande. Att kunna kombinera något som vår heliga Bibel med en rolig och vardaglig aktivitet är något vi i SOKUs kulturutskott kommer att använda oss av mycket framöver. Även SOKU-Norrköping kommer att ta till sig detta.

Vi i kulturutskottet vill tacka Vår Herre Jesu Kristus som är den som låter oss att samlas och få tillbringa sådana stunder tillsammans. Därefter vill vi framföra ett stort tack till SOKU-Sverige som med sitt stöd gjorde att vi kunde genomföra denna aktivitet. Ett stort tack går också till SOKU- Norrköping som tog emot oss med en öppen famn och lät oss att få hålla denna aktivitet i deras kyrka och förening.

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte: ”Guds rike tillhör sådana som dem” Sannerligen den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem”

[Mark. 10:14-16]

Bilder kommer inom kort

Mansura Ogur, KU