Lördagen den 15.e december var det dags för den årliga julaktiviteten för barnen i Örebro. Tomte, julpyssel, bibelläsning, lekar m.m. stod på listan.

Dagen startade klockan 14.00 i Syrianska Kulturcentret i Örebro som Kulturutskottet hade anordnat i samarbete med Soku-Örebro. Ca 50-60st barn var redan på plats för att ivrigt sätta igång med julpysslet som stod på borden.

Det hela startades med julpysslet där alla barn fick göra stjärnor, hjärtan, tomtar, julkort m.m. Det var underbart att se alla barn som var på hugget som skulle klippa, klistra och visa hur duktiga dem var. Vi kan säga som så att dem va riktigt duktiga, dem fick till och med visa vissa ledare hur en stjärna kunde göras på olika sät.

Näst på schemat var det bibelläsning. Paulin Kasselia fick äran att läsa barnbibeln för barnen om julkapitlet. Medan Paulin läste ur bibeln fick barnen rita om vad som sades och bäst teckning skulle vinna ett fint pris. Efter bibelläsningen fick barnen även repetera vad dem fick höra och dem svarade på frågor som ställdes om just det som lästes.

Det blev dags för fika och för dem som ville återgå till sitt julpyssel fick göra det..

Det anordnades även olika lekar, det var bland annat ”kom alla mina kycklingar”, ”ett, två, tre rött ljus”, katt och råtta, och m.m. Energin tog aldrig slut på barnen och dem fick inte nog men tiden gick och klockan passerade fort och det blev dags för julklapparna.

”Tomten”, soku-örebro, delade julklappar till alla barnen och sen blev det dags för kvälls- gudstjänsten (vespern) klockan 17.00 i kyrkan som ett avslut.

En väldigt lyckad och rolig dag fick vi fick tillsammans med barnen i Örebro!

Ett tack till alla som ställde upp: Ett stort tack till kulturutskottet! Ett stort tack till soku-örebro!

Guds frid med er alla!

Bilder kan ni se här.

SOKU Örebro