Tre oskyldiga män mördades igår kallblodigt av tung beväpnade kidnappar. Samtidigt kidnappades biskopen som färdades i bilen med de tre männen.

Biskop Faraj Rahho som biskop för den kaldeisk katolska kyrkan, fördes bort av kidnapparna till en okänd plats, och man vet inte om biskopen är skadad eller inte.

Kidnappningen skedde på fredags eftermiddagen, efter att biskopen med sina två livvakter och chaufför skulle åka från gudstjänsten i Al-Noor distriktet i staden Mosul.

Idag begravdes de tre männen i Mosul, flera nyhetsbyråer rapporterade från begravningen och filmsekvenser visar ett sårat och skadat folk som idag skördass i Irak.

Det kristna folkets blod färgar dagligen iraks gator medan omvärlden blundar.

Daglig terror och kidnappning av kristna i Irak.

På bilden Martyren Fader Paulus Iskender som kallblodigt halshöggs i Irak, samt en av många kyrkor i Irak som attackerats av fundamentalister.

Det är inte första gången kristna förföljs, trakasseras och mördas i Irak. Kristna i Irak mördas, våldtas, kidnappas, halshugg, tvångskonverteras och trakasseras dagligen.

De kristna som kan, flyr landet, och organisationen Minority Rights Group International kallar det för ”The Christian Exodus” alltså det kristna uttåget eftersom att en väldigt stor del av de kristna flytt massakerna och de fruktansvärda omständigheter som de kristna idag lever under. Världens länder blundar idag för dessa barbariska förföljelser som de kristna drabbas av bara för att de är kristna!

Inte första gången kristna mördas och trakasseras

Det är absolut inte första gången kristna grupper förföljs, trakasseras och mördas. Mellan åren 1914-1915 mördades cirka 1.5 miljoner armenier, syrianer och greker i ett av världens fruktansvärdaste folkmord, ett folkmord som utfördes av det Ottomanska riket, och som Turkiet fortfarande förnekar.

Den 24 april 2008 firas det 93:a årsminnet av folkmordet på syrianerna och armenierna men fortfarande 93 år senare har inte morden, trakasseringarna och förföljelserna av de kristna upphört. Exemplen är många. Bara under 2006 mördades en katolsk präst i Trabzon när han bad i kyrkan av en tonåring med anknytning till ultranationalistiska grupper. Ett flertal präster trakasserade också under året, däribland knivhöggs en nästan till döds.

Det ligger fortfarande färskt i många minnen, mordet på den kristne armeniske journalisten Hrant Dink som sköt ihjäl utanför sitt kontor i Istanbul. Han dog för att han talat om de kristnas situation, det armeniska och syrianska folkmorder och för att han att han talar om de kristna armeniernas och syrianernas situation i dagens moderna Turkiet. 100 000 deltog på dennes begravning.

Bilder från begravningen finner ni här:

Klicka på länken

Josef Aslan MU