Fredagseftermiddagen började som vanligt med kvällsbön och därefter bibelstudier i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrka, med Abuna Besim Kurt. Dagens tema handlade om att hjälpa varandra och vi läste lite ur 2 Korinthierbrevet kapitel 8:
”Ni känner ju vår Herre Jesu Kristi nåd. Han var rik men blev fattig för er skull, för att ni genom hans fattigdom skulle bli rika.“ Och fortsätter ”Fullfölj nu arbetet, så att ni som var villiga att besluta om det också genomför det efter de tillgångar ni har. Finns den goda viljan, så är den välkommen med vad den kan ha och bedöms inte efter vad den inte har.“ (2 Kor 8:9,11-12).

Efter Bibelstudierna åkte vi – ett trettiotal ungdomar – till NRJ Beachvolleyhall i Frölunda. När alla var ombytta och redo för match blev de indelade i sex olika lag. Efter att de var peppade och glada över sina lag och fick välja lagnamn började själva turneringen där de olika lagen fick spela mot varandra och hade kul. Det var två lag som mötte varandra hela tiden och med lite skrik och skratt från alla var så var timmen snabbt slut och det var dags att gå upp från den härliga, varma sanden och byta om.

Efter en hård match från alla var de syrianska ungdomarna så hungriga att de vrålade efter mat, därför begav vi oss till närmaste McDonald’s där alla fick välja vad de ville äta. Det var väldigt roligt att se så många ungdomar engagerade och som visat intresse för aktiviteten. Det gläder oss i SOKU-Göteborg att så många ungdomar regelbundet kommer på Bibelstudier och aktiviteter, det är ju trots allt för er vi gör det! 

Daniella Güven, SOKU-Göteborg