En stolthet och ett ljus för det syrianska folket världen över, det är vad vi eftersträvar att denna TV-kanal ska vara. För att uppnå det, krävs ett gemensamt ansvar. SuryoyoSAT är till för dig och mig och för alla syrianer, vart dem än befinner sig på detta jordklot.

Att starta upp och driva en TV-kanal är ingen dans på rosor, det krävs en hel del engagemang, tid och medel men framförallt ett mycket stort stöd från Er alla.
Fram till idag, har SuryoyoSATs ekonomiska läge, till största delen vilat på axlarna av de fyra syrianska organisationerna i Sverige; SOKU, SUF, SRF och Stiftstyrelsen.
För att driva och utveckla denna TV-kanal är det dock inget varaktigt tillstånd för organisationerna att bära denna tyngd i framtiden, utan här kommer allas gemensamma ansvar in och det är ytterst viktigt att vi alla känner ett gemensamt ansvar för SuryoyoSAT.

Kanske tänker ni; varför ska jag bli medlem eller stödja SuryoyoSAT, jag kan ju ändå titta på den gratis? Vårt svar är att om inte du gör det, eller din broder eller din syster, eller din granne, vem ska då göra det? Vem är den då till för? Hur kommer situationen för syrianerna i diasporan att se ut om några år från nu, om 10, 20, eller 50 år? Hur ska vi föra vidare vår historia, kultur, vårt språk och tusenåriga arv? Räcker det med att vi har våra traditionella kanaler, såsom kyrkan och föreningen? Dessa frågor tycker jag att vi alla ska fundera riktigt ordentligt över. Dessa frågor är avgörande för den syrianska TV-kanalens framtid, för det syrianska folkets framtid. Vi bör se denna TV som en milstolpe i den syrianska historien och vi bör ta tillvara på den och vårda denna kommunikationskanal som öppnar en ny värld av möjligheter för oss.

Med detta brev, vill vi därför att ni alla gemensamt försöker stödja SuryoyoSat, genom att hjälpa oss att värva medlemmar. Det krävs inte mer än att varje syrian med en inkomst, stödjer kanalen med 100kr i månaden. Denna summa är inte någon ansenlig summa, men om alla tar det gemensamma ansvaret och stödjer TVn genom detta medlemskap, så kommer resultatet att innebära en stabil grund för TVn. Därför vill vi, att ni i er lokala styrelse, först och främst frågar er själva. Kan jag stödja med detta? Kan jag få mina föräldrar, syskon, släkt och vänner att göra det?

Därför utlyser vi nu en tävling för att få igång detta arbete. Tävlingen går ut på att den SOKU-förening som värvar flest antal medlemmar (dvs. minst 100kr betalande i månaden) under perioden 1 april till 1 juni vinner 10 000kr till sin lokala SOKU-förening. Även ett andra och ett tredje pris kommer att delas ut till de föreningar som värvar näst flest medlemmar. Priserna består av fina paket, i form av böcker och andra olika SOKU-prylar m.m.

Därför vill vi be er att samla ihop alla era krafter, inom och utanför styrelsen och ta tag i detta viktiga arbete. Detta arbete, som är till för det syrianska folket!

”Ge, och ni ska få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er i famnen. Ty med det mått som ni mäter med, skall det mätas upp åt er.” (Luk 6:38)

Din insats betyder mycket, gör en god gärning idag! Stöd SuryoyoSat och hela det syrianska folkets framtid, genom att bli medlem!

SOKU